Ugrás a tartalomra

Dolgos év áll a martonosi Testvériség Művelődési Társulat mögött

2021.12.25
07:37
2021.12.25
16:55
Forrás
Pannon RTV
Nem tétlenkedtek 2021-ben a martonosi Testvériség Művelődési Társulat tagjai.

Tennivalóból akadt bőven, hiszen megannyi kézműves foglalkozás, tábor valósult meg az idei évben is. Ugyanakkor a karácsonyi ünnepek előtt sem hagyták programok nélkül a helyieket. Emellett a fejlesztések is folyamatosak az egyesületnél.

A martonosi Juhász Dejan örömmel mutatja, milyen kézműves termékeken dolgozott az elmúlt időszakban. A közelmúltban az egyesületnél lehetősége volt hímezni, gyöngyöt fűzni, csuhé figurát készíteni és az ünnepekre hangolódni: „Mostanában gyöngyöztünk, meg az Ági és Dóri tanárnővel csináltunk fákat.”

Az egyesületen belül több szakcsoport is működik. Ugyan kevés tagot számlálnak, de az élményalapú hagyományápolásra nagy hangsúlyt fektetnek. A karácsonyi ünnepek köré is különböző foglalkozásokat építettek fel. Például betlehemet is készítettek a fiatalok.

Csikós Mária, tag, Testvériség Művelődési Társulat, Martonos: „Kaptak szerszámokat, megmutattuk nekik, hogyan kell használni.”

Az egyesület az idei évben több eszközzel is bővülni tudott, pályázatok útján. Legutóbb a tartományi oktatási titkárság jóvoltából szereztek be új játékokat, használati tárgyakat, amivel még színvonalasabban folyhat a munka.

Szél János, elnök, Testvériség Művelődési Társulat, Martonos: „Mi minden pályázaton megpróbálunk úgy pályázni, hogy az anyagot megvegyük, viszont önkéntesekkel elkészítjük a végleges termékeket. De az idén már vettünk asztalokat, sátrakat. Az asztalnak kettős funkciója van, játékasztal is, mivel sakktábla van rajta, malom van rajta, sátrat is tudtunk fölé venni, hogy külterületen és rendezvényen is tudjuk használni. Új hintát is, libikókát is kettőt tudtunk elkészíteni.”

Tervekből sincs hiány. Az elkövetkezőkben a székházon belüli színpad körül folynak majd a munkálatok, hogy a próbák, fellépések alkalmával biztosítva legyenek a megfelelő feltételek.

Martonos
Testvériség Művelődési Társulat
Szél János

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.