Ugrás a tartalomra

A Döntők Döntőjére készül a vajdasági zenekar

2018.11.06
13:05
2018.11.06
20:27
Forrás
Pannon RTV
Döntők Döntője címmel október végén újraindult a magyar közmédia népzenei műsora, a Fölszállott a páva. Idén az előző évadok legtehetségesebb résztvevőit hívta vissza a zsűri.

Az óbecsei Fokos zenekarért november 30-án izgulhatnak a vajdasági nézők.

A Döntők Döntőjére készül az óbecsei Fokos zenekar, a Fölszállott a páva ezzel a címmel indította útjára a műsor idei évadát. A zsűri 48 produkciót hívott vissza az elmúlt 5 év legjobbjai közül. A Fokos dél-alföldi tamburamuzsikával lopta be magát a zsűri és a közönség szívébe, a november 30-i elődöntőn is egy katonanótákból álló pecesori tamburablokkot adnak majd elő. Jovánovity Péter, Fokos zenekar, Óbecse: „Ha onnan továbbjutunk, akkor egy somogyi dudautánzót fogunk vinni, ami vonós fölállásban fog megszólalni. Ha onnan még tovább jutunk a döntőbe, akkor egy óbecsei összeállítást hallhatnak tőlünk a nézők.”

A Tarka Világ címlapjára is készült egy fotó a zenekarról. Fontos a publicitás, ugyanis ezúttal a továbbjutás elsősorban a közönség szavazatain múlik majd. Szerda Balázs, Fokos zenekar, Óbecse: „A zsűri egyetlen szabad kártyával rendelkezik adásonként, az összes többi továbbjutó sorsáról pedig majd a közönség szavazatai döntenek. Azelőtt csak a középdöntőtől lehetett közönségszavazattal továbbjutni, és műsoronként egy versenyzőnek jutott ez, most pedig ez megfordult.”

A Fokosnak a közelmúltban két CD-je is megjelent. Nemrégiben Bostonban és több nyugat-európai városban is felléptek. Aki itthon szeretné őket hallani, november 23-án Óbecsén teheti ezt meg. Cseszák Zsombor, Fokos zenekar, Óbecse: „A Ricsaj fesztivál keretein belül kerül sor a vajdasági aktív népzenészek koncertjére, ez lesz a legközelebbi nagyobb rendezvény, amin részt veszünk.”

A Fokos november 30-án lép fel a Fölszállott a páva műsorában. Most pénteken az énekes szólistaként versenyző zentai Sőregi Annáért szoríthatnak majd a nézők. A zentai néptáncos, Németh Antal szintén november 30-án lép fel este fél 8-tól.

Fokos
zenekar
Felszállott a Páva

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.