Ugrás a tartalomra

Drámaíró versenyt, fesztivált és bemutatókat is tartogat az Újvidéki Színház új évada

2021.09.10
21:07
2021.09.11
16:27
Forrás
Pannon RTV
Teljes gőzzel folynak az előkészületek az Újvidéki Színházban a most indult új évadra.

A hagyományos Drámaíró verseny és a Sinergy WTF kisebbségi színházak fesztiválja mellett számos bemutató is várható, valamint egy japán-magyar-szerb koprodukcióra is sor kerül tavasszal. Dejan Projkovski Shakespeare III. Richárdját rendezi, Urbán András Lovas Ildikó Amikor Isten hasba rúg regényét viszi majd színre, Lénárd Róbert pedig Terék Anna Láthatatlan kölykök darabját fogja adaptálni.

Lénárd Róbert, az Újvidéki Színház művészeti vezetője: „Az első félévben egy bemutatónk lesz, ami új előadás, Dosztojevszkij A félkegyelmű című regényéből. Nagy valószínűséggel Idióta címen fog kijönni egy előadás. Keresztes Attila rendezi, aki a Parasztoperáért volt nálunk felelős a tavalyi évadban, úgyhogy minden remény megvan arra, hogy ez egy nagyszerű előadás lesz. Az egész társulat szerepel, öt darab ifjú diákkal egyetemben, akik az ösztöndíjasaink idéntől kezdve, vagy ebben az évadban.”

Újvidéki Színház
évad
bemutató
Lénárd Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.