Ugrás a tartalomra

Dübörög a Gyermekparádé Szabadkán

2019.05.23
07:28
2024.03.19
08:46
Forrás
subotica.com
Dübörög a Gyermekparádé, közismert nevén a Klincijada Szabadkán. A gyerekcsoportok napok óta váltják egymást a Bunjevačko Kolo színpadán, ma délután 4-től pedig a Sportcsarnokban mutatkoznak be.

A Gyermekparádé során óvodások mutatják be zenés-táncos-színészi produkcióikat egymásnak és a közönségnek. Idén összesen nagyjából 1600 ovis lép színpadra. Főként szabadkai, de környékbeli, magyarországi és horvátországi intézmények is képviseltetik magukat. Az állami és magánóvodák mellett tánc- és balettstúdiók növendékei is bemutatkoznak.

A nagy múlttal rendelkező eseményt 33. alkalommal tartják, szervezője a szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény. Nebojša Markez igazgató elmondta, jövőre szeretnék magasabb szintre emelni az eseményt, tervezik például egy színpadi projektor használatát, a produkciókat pedig élőben közvetítenék azoknak a gyerekeknek, akik nem a helyszínen, hanem az óvodákban követnék a Gyermekparádét.

A rendezvény pénteken zárul a Városházán a Nevzeta Kadirić emlékkoncerttel.

Gyermekparádé
Klincijada
Bunjevacko Kolo
sportcsarnok
Szabadka

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.