Ugrás a tartalomra

Durindó és Gyöngyösbokréta Palicson - Készülnek a zenészek és a táncosok

2022.06.07
21:01
2022.06.08
13:13
Forrás
Pannon RTV
Június 11-én és 12-én Palicson kerül megrendezésre a Gyöngyösbokréta és a Durindó. A vajdasági magyar hagyományápolók legnagyobb seregszemléje a rendezvény.

Topolyán is gőzerővel készülnek a megmérettetésre. A Közügyek stábja a Cirkalom táncegyüttesnél, a Kaláris asszonykórussal forgatott, de a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ más csoportjai és szólistái is készülnek a hétvégére.

A stúdióban Szécsi Viktória, a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ alelnöke és Vörös Róbert, a Mendicus Művészeti Központ elnöke mondta el, hogy számukra mit jelent ez a fesztivál.

Durindó
Gyöngyösbokréta
Palics
Cirkalom
Kaláris asszonykórus
Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ
Szécsi Viktória
Népkör Magyar Művelődési Központ
Vörös Róbert
Mendicus
Mendicus Művészeti Központ

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.