Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Echós szekér nélkül gördül végig Vajdaságon a Tanyaszínház

2021.07.25
10:01
2021.07.25
17:05
Forrás
Pannon RTV
Szépszámú közönség előtt tartották meg Kavillón a Tanyaszínház Kazimír és Karolina freak show címet viselő előadásának hivatalos premierjét.

A színdarabot a társulat Vajdaság több településén is bemutatja az elkövetkező időszakban. A pontos helyszíneket az érdeklődők a Tanyaszínház hivatalos Facebook-oldalán tekinthetik meg.

Könnyed nyáresti szórakozásra számíthattak azok a nézők, akik szombaton este kilátogattak Kavillóra a Tanyaszínház művésztelepére, ahonnan hivatalosan is útra kelt Kazimír és Karolina freak showja.

Világos Tibor, Mohol: „Nagyon vártuk már, mi Moholról jöttünk és a Kazimír és Karolina előadásra vagyunk kíváncsiak, ugyanis azt hallottuk, hogy ez egy újfajta verziója lesz ennek az előadásnak. Annál is inkább vártuk a Tanyaszínházat, mivel tavaly nem lehetett megtartani és azt hiányoltuk.”

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

A párkapcsolat mélységeit és magasságait bemutató, a mindennapi élet történéseiből táplálkozó dráma művészi és rendezői struktúrájában megmutatkozik az emberközeliség és a közérthetőség, amelynek Lénárd Róbert a darab rendezőjeként különösen nagy figyelmet szentelt.

Lénárd Róbert, rendező: „A Kazimírt és Karolinát azért választottam ki a nagyon sok lehetőség közül, mert az eredeti dráma helyszíne a müncheni Oktoberfest és úgy éreztem, hogy ezt ki lehet dobni egy ilyen tanyaszínházi miliőbe. Lehet belőle csinálni egy nagy cirkuszt, egy nagy vidámparki show műsort és végül is ez is történt, csak az anyag egy kicsit ellenállt ezen törekvéseinknek, és így ebbe elég sok energia bele lett tolva, hogy ezt egy kicsit kimaxoljuk, de végül is szerintem sikerült.”

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Ha ma már nem is ekhós szekérrel menetel tovább a Tanyaszínház társulata, ahogyan tették azt megalakulásukkor, de a színészi gárda célkitűzése változatlanul az, hogy a kistelepülésen élőkhöz is eljusson a művészet szeretete.

Gombos Dániel, igazgató, Tanyaszínház: „Úgy gondolom, hogy a színház, mint a kultúra egyik alappillére nagyon fontos az emberiség számára, hiszen nagyon sok dologra meg tud tanítani, és hogyha olyan helyekre juttatjuk el a színházat, ahová a kőszínház alapjáraton nem tud eljutni, akkor az emberek mégis megkapják azt a „kultúrcsomagot”, ami egyébként évközben kimarad az életükből.”

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

A kavillói bemutatóval hivatalosan is útnak indult a Kazimír és Karolina freak show, amelyet a következő napokban többek között Szenttamáson, Bácsfeketehegyen és Kishegyesen tekinthet meg a közönség.

Tanyaszínház
Kavilló
Lénárd Róbert
Kazimír és Karolina freak show
Gombos Dániel

Most

10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.