Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Edukatív előadás a Mirror for a Blind Man c. kiállítás keretein belül

2021.11.25
14:14
2021.11.25
15:55
Forrás
Pannon RTV
Miroslav Jovančić a saját természetközeli élményeihez kereste a megfelelő kifejezési módot.

A Mirror for a Blind Man c. kiállítás keretein belül edukatív előadást tartottak a Szabadkai Kortárs Galériában. Nela Tonković a kiállítás kapcsán arról beszélt, hogyan vált állandó szimbólummá a növényvilág a kortárs művészetben. A gyakran szimbólumként használt növények mindig nagy művészeti témák kísérői voltak,

Miroslav Jovančić, festőművész: „Kimentem a rétbe és elkezdtem figyelni: Vannak a nádasok, akkor a nádasokat felhasználtam szobrokon, ott vannak a növények, tudom, hogy a Ludasi tavon voltak tavirózsák és a fantázia megindult. Ezek fiktív növényi világok. Az eredeti a mindennapokban létezik, de úgy éreztem, hogy ez a kapcsolat nekem elég és megengedi, hogy ezeket a szimbólumokat kivegyem.”

Miroslav Jovančić
tárlat
kiállítás
festmény
Szabadkai Kortárs Galéria

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.
15:35

Továbbra is kétezernél kevesebb új fertőzött

Továbbra is kétezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A friss adatok szerint 1 884 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba a csaknem 16 ezer elvégzett tesztből. Vajdaságban mintegy 10 000 aktív fertőzöttről tudni.

Népszerű