Ugrás a tartalomra

Edukatív előadás a Mirror for a Blind Man c. kiállítás keretein belül

2021.11.25
14:14
2021.11.25
15:55
Forrás
Pannon RTV
Miroslav Jovančić a saját természetközeli élményeihez kereste a megfelelő kifejezési módot.

A Mirror for a Blind Man c. kiállítás keretein belül edukatív előadást tartottak a Szabadkai Kortárs Galériában. Nela Tonković a kiállítás kapcsán arról beszélt, hogyan vált állandó szimbólummá a növényvilág a kortárs művészetben. A gyakran szimbólumként használt növények mindig nagy művészeti témák kísérői voltak,

Miroslav Jovančić, festőművész: „Kimentem a rétbe és elkezdtem figyelni: Vannak a nádasok, akkor a nádasokat felhasználtam szobrokon, ott vannak a növények, tudom, hogy a Ludasi tavon voltak tavirózsák és a fantázia megindult. Ezek fiktív növényi világok. Az eredeti a mindennapokban létezik, de úgy éreztem, hogy ez a kapcsolat nekem elég és megengedi, hogy ezeket a szimbólumokat kivegyem.”

Miroslav Jovančić
tárlat
kiállítás
festmény
Szabadkai Kortárs Galéria

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:42, Frissítve: 18:48

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.