Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Edukatív előadás a Mirror for a Blind Man c. kiállítás keretein belül

2021.11.25
14:14
2021.11.25
15:55
Forrás
Pannon RTV
Miroslav Jovančić a saját természetközeli élményeihez kereste a megfelelő kifejezési módot.

A Mirror for a Blind Man c. kiállítás keretein belül edukatív előadást tartottak a Szabadkai Kortárs Galériában. Nela Tonković a kiállítás kapcsán arról beszélt, hogyan vált állandó szimbólummá a növényvilág a kortárs művészetben. A gyakran szimbólumként használt növények mindig nagy művészeti témák kísérői voltak,

Miroslav Jovančić, festőművész: „Kimentem a rétbe és elkezdtem figyelni: Vannak a nádasok, akkor a nádasokat felhasználtam szobrokon, ott vannak a növények, tudom, hogy a Ludasi tavon voltak tavirózsák és a fantázia megindult. Ezek fiktív növényi világok. Az eredeti a mindennapokban létezik, de úgy éreztem, hogy ez a kapcsolat nekem elég és megengedi, hogy ezeket a szimbólumokat kivegyem.”

Miroslav Jovančić
tárlat
kiállítás
festmény
Szabadkai Kortárs Galéria

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.