Ugrás a tartalomra

Egy bolond százat csinál Kupuszinán

2018.03.19
15:00
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Az Egy bolond százat csinál című zenés bohózatot mutatták be Kupuszinán. A helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoportja lépett fel.

Nagy érdeklődés fogadta az előadást, megtelt a színházterem Kupuszinán. Molnár Oszkár játszotta a férfi főszerepet. 
„- Kicsit fárasztó volt, mert két szerepet játszok, úgyhogy elég sok szöveg is van, meg öltözködés, de megoldottuk.
- Mire számíthatnak a nézők ebben az előadásban?
- Nagyon sok humorra, nagyon sok érdekesség van benne.”

A vajdasági magyarság egyik legjelentősebb amatőr színjátszó csoportja a kupuszinai. Péter István
Apatin község Községi Tanácsának tagja, a VMSZ a nyugat-bácskai Körzeti Szervezet alelnöke: „Minden évben a színjátszó csapat évtizedek óta egy új darabbal készül, és ezt az egész falu várja. Tudniillik, itt nagyon nagy hagyománya van a színjátszásnak, egyáltalán a kultúrának, a hagyománynak.

A Magyar Nemzeti Tanács támogatja a kupuszinai közösséget a fejlődésében, az anyaországgal együtt, hangsúlyozta az előadás előtti beszédében Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, és elmondta: „Azt hiszem, hogy ez a falu is érzi, együtt, közösen, hogy mennyire jelentős, fontos a magyarországi választás közösségünk számára, és mennyire fontos és jelentős az, hogy a mostani magyar kormányt erősítsük meg abban, hogy a Kárpát-medence nemzeti egyesítése tovább folytatódhasson.”

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának már házigazdái és nyertesei is voltak a kupuszinaiak. Ez is azt jelzi, hogy a nyugat-bácskai településen nagy szerepet játszik az emberek életében a kultúra.

Kupuszina
színház
Hajnal Jenő

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.