Ugrás a tartalomra

Egy fényíró krónikása - Stevan Kragujević munkásságát bemutató kiállítás Zentán

2022.05.20
15:31
2022.05.20
17:48
Forrás
Pannon RTV
A zentai Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat a helyi születésű Stevan Kragujević fényképész életét és munkásságát bemutató kiállítással kezdődött meg.

A 100 éve született művészt főként a fiataloknak szeretnék bemutatni, akik nem igazán ismerhették meg a 20 éve elhunyt fotográfus műveit. A kiállításon jelen volt Tanja Kragujević költőnő, Stevan Kragujević lánya. Egyébként Zentán a Múzeumok Éjszakája rendezvény keretén belül a Városi Múzeum holnap reggel 9 órától este 11-ig várja a látogatókat gyermek- és helytörténeti sétákkal tarkított programmal.

Pejin Attila, múzeumvezető-muzeológus, Városi Múzeum, Zenta: „Elsősorban fotókat mutatunk be, de egy kis ízelítőt adunk a riportjaiból is, tehát a kettő az sokszor összecsengett, a fotókat megrendelésre készítette vagy pedig valamilyen személyes érdeklődés keltette fel a figyelmét egy-egy témára, és úgy küldte. Nagyon fontos azt is elmondani, hogy a Magyar Szónak, illetve a magyar nyelvű hetilapoknak is Vajdaságba küldözgette rendszeresen fotóit. Ismert és népszerű figurája volt mindenkor a vajdasági, akár a szerb, akár a magyar közéletnek, de Jugoszlávia szintjén is.”

Zenta
Múzeumok Éjszakája
Stevan Kragujević
fényképész
kiállítás

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.