Ugrás a tartalomra

Egy fényíró krónikása - Stevan Kragujević munkásságát bemutató kiállítás Zentán

2022.05.20
15:31
2022.05.20
17:48
Forrás
Pannon RTV
A zentai Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat a helyi születésű Stevan Kragujević fényképész életét és munkásságát bemutató kiállítással kezdődött meg.

A 100 éve született művészt főként a fiataloknak szeretnék bemutatni, akik nem igazán ismerhették meg a 20 éve elhunyt fotográfus műveit. A kiállításon jelen volt Tanja Kragujević költőnő, Stevan Kragujević lánya. Egyébként Zentán a Múzeumok Éjszakája rendezvény keretén belül a Városi Múzeum holnap reggel 9 órától este 11-ig várja a látogatókat gyermek- és helytörténeti sétákkal tarkított programmal.

Pejin Attila, múzeumvezető-muzeológus, Városi Múzeum, Zenta: „Elsősorban fotókat mutatunk be, de egy kis ízelítőt adunk a riportjaiból is, tehát a kettő az sokszor összecsengett, a fotókat megrendelésre készítette vagy pedig valamilyen személyes érdeklődés keltette fel a figyelmét egy-egy témára, és úgy küldte. Nagyon fontos azt is elmondani, hogy a Magyar Szónak, illetve a magyar nyelvű hetilapoknak is Vajdaságba küldözgette rendszeresen fotóit. Ismert és népszerű figurája volt mindenkor a vajdasági, akár a szerb, akár a magyar közéletnek, de Jugoszlávia szintjén is.”

Zenta
Múzeumok Éjszakája
Stevan Kragujević
fényképész

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.