Ugrás a tartalomra

Egy kép többet mond ezer szónál

2019.10.26
18:18
2019.10.29
17:17
Forrás
Pannon RTV
Megnyitotta kapuit az Örökségünk elnevezésű fotókiállítás, amelynek a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar ad otthont.

Minden kiállított kép egy pillanatot mesél el. A tárlat alaptémája az Európa kulturális örökségéhez kapcsolódó képek, tájak, épületek, amelyeket többek között erdélyi, vajdasági és magyarországi fotósok 24 képen keresztül mutatnak be. A kiállítás által azokra a környezetünkben lévő értékekre szeretnék felhívni a figyelmet, amelyek mellett nap mint nap elmegyünk. Szakmai zsűri által kiválasztott képek láthatók, amelyeket 10 napig lehet megtekinteni az MTTK épületében.

Ilonczai Zsolt, elnök, Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet, Románia: „A kiállításunknak a fő célja az volt, hogy a Kárpát-medencében élő fiatal magyar fotósokat egy kicsit népszerűsítsük. A munkáiknak nagyobb nyilvánosságot adjunk, mivel, hogy ezen fotósok felkészülésében, amik egy-egy ilyen szép pillanatot sikerül megörökíteni, sok-sok óra, vagy sok száz óra munka van. Úgy gondoltuk, hogy kár lenne ezeket a képeket egyrészt csak saját maguknak megtartaniuk, a nagy nyilvánosság számára örömet okozhatunk, hogy egy ilyen kiállítást létrehozunk.”

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Szabadka
fénykép
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű