Ugrás a tartalomra

Egy zongorista története és vívódása

2022.03.09
11:02
2022.03.09
17:38
Forrás
Pannon RTV
Újabb előadást láthatnak a Zentai Magyar Kamaraszínház nézői. Az új monodrámában, amelyet Székely Bea ad elő, egy briliáns zongorista életébe nyerhetnek betekintést a nézők.

Székely Bea színésznő több karakter bőrebe bújva meséli el Novecento, egy zseniális zongorista életét, aki a Virginia óceánjárón ingázott Amerika és Európa között.

„Minden emberben benne van, bennem is ott van minden, a félelem is, a vágyak is. Ebben a világban, hogy mit válasszunk, kit válasszunk Ezek a kérdések mindenkiben benne vannak. Novecento a végén, a halála előtt nagyon szenvedélyesen és őszintén beszél erről.”

Novecento olyan ember volt, aki egész életét hajón töltötte. A dráma saját kételyeit, vágyait és döntésképtelenségét boncolgatja. A zene mellett mozgásszínházi elemek is gazdagítják a monodrámát.

Táborosi Margaréta, rendező: „A történetmesélésen volt a hangsúly úgy, hogy azt olyan eszközökkel vigyük véghez, ami a néző számára érthetővé teszi és közben találkozik Bea személyes kivirágoztatásával. Ő nyitott a mozgással, testtel való kifejezésre, hangilag igen csak képzett.”

A monodráma Székely Bea színésznő mesterdiplomájához készült vizsgaelőadása. A darabválasztás azért is különleges, mert ő maga is évekig dolgozott hajókon zenészként.

Székely Bea
Zentai Magyar Kamaraszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű