Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egyedi tárlat a szabadkai Kortárs Galériában

2022.01.22
08:49
2022.01.22
16:08
Forrás
Pannon RTV
Négy olyan művészt mutat be a Hybrid Choices: Art, Nature, Technology című kiállítás, akik művészeti gyakorlatukban természetes eredetű anyagokkal manipulálnak.

Megközelítésük kísérleti, alkotásaik pedig a természet, a tudomány, a technológia és a művészet szimbiózisát képezik. A szabadkai Kortárs Galériában január 29-ig látható az egyedi tárlat. Kucor Tamara, az intézmény kurátora péntek esti tárlatvezetésekor elmondta, a hibrid kifejezés a biológiában olyan növényt vagy állatot jelöl, amely különböző fajok egyedeinek keresztezésével jött létre. A kortárs művészet kontextusában a hibrid kifejezést abban az esetben használják, amikor olyan művészeti gyakorlatokról beszélünk, amelyek a vizuális művészetet a természettudományok nyújtotta tudást, és a kortárs technológia lehetőségeivel keresztezik - tette hozzá a kurátor.

Kucor Tamara, kurátor, Kortárs Galéria, Szabadka: „A kiállító művészek Újházi Adrienn, Pulai Árpád, Stevan Kojić és Tijana Radenković. Újházi Adrienn egy ambientális installációval mutatkozik be ezúttal, egyébként őt mint bioművészt tartjuk számon. Pulai Árpád egy szenttamási származású művész, ő textilművész valójában, és egy biomimikria elveit felhasználó szőnyeget mutat be. Stevan Kojić az újvidéki akadémia tanára, aki már több éve foglalkozik az úgynevezett önfenntartható rendszerekkel, aminek most egy részét láthatjuk valójában. Tijana Radenković installációja, amelyet most is hallunk, az édenkertnek a hangját próbálja rekonstruálni.”

Kortárs Galéria
tárlat
Hybrid Choices
Kucor Tamara

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:49, Frissítve: 21:06

Đoković döntős Tel-Avivban

Novak Đoković bejutott a tel-avivi keménypályás férfi tenisztorna döntőjébe, miután 6:1, 7:6-ra legyőzte az orosz Roman Szafjullint.
19:18

Nemzeti Vágta - Lesz kiért szorítanunk holnap is!

Ünnepélyes megnyitóval, hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával és a versenyben részt vevő 60 magyarországi és határon túli település lovasainak felvonulásával megkezdődött a 15. Nemzeti Vágta.
18:52

181 éves a Szabadkai Közkórház

Az 1841. október elsején 20 ággyal kialakított első szabadkai kórház az évek során jelentős regionális egészségügyi intézménnyé nőtte ki magát, amelyben jelenleg 670 fekvőbeteg ellátására van lehetőség.
16:19, Frissítve: 16:44

Ez erős volt! - Chili Fesztet tartottak Kisradanovácon

Ismét megszervezték a Chili Fesztet Kisradanovácon. A kirakodóvásár mellett erősevő versenyt is tartottak. A legbátrabbaknak a különféle erős paprikával megspékelt csilis babot kellett befalniuk, minél rövidebb idő alatt.
15:45, Frissítve: 16:23

Minden a kukoricáról szólt Bajmokon

Gyermekrajz-kiállítással és fogalmazás-versennyel kezdődött pénteken a bajmoki Kukoricafesztivál. A munkákat a Dózsa György Magyar Művelődési Egyesületben állították ki, a legjobbakat pedig érdekes díjakkal jutalmazták.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.