Ugrás a tartalomra

Egyedi tárlat a szabadkai Kortárs Galériában

2022.01.22
08:49
2022.01.22
16:08
Forrás
Pannon RTV
Négy olyan művészt mutat be a Hybrid Choices: Art, Nature, Technology című kiállítás, akik művészeti gyakorlatukban természetes eredetű anyagokkal manipulálnak.

Megközelítésük kísérleti, alkotásaik pedig a természet, a tudomány, a technológia és a művészet szimbiózisát képezik. A szabadkai Kortárs Galériában január 29-ig látható az egyedi tárlat. Kucor Tamara, az intézmény kurátora péntek esti tárlatvezetésekor elmondta, a hibrid kifejezés a biológiában olyan növényt vagy állatot jelöl, amely különböző fajok egyedeinek keresztezésével jött létre. A kortárs művészet kontextusában a hibrid kifejezést abban az esetben használják, amikor olyan művészeti gyakorlatokról beszélünk, amelyek a vizuális művészetet a természettudományok nyújtotta tudást, és a kortárs technológia lehetőségeivel keresztezik - tette hozzá a kurátor.

Kucor Tamara, kurátor, Kortárs Galéria, Szabadka: „A kiállító művészek Újházi Adrienn, Pulai Árpád, Stevan Kojić és Tijana Radenković. Újházi Adrienn egy ambientális installációval mutatkozik be ezúttal, egyébként őt mint bioművészt tartjuk számon. Pulai Árpád egy szenttamási származású művész, ő textilművész valójában, és egy biomimikria elveit felhasználó szőnyeget mutat be. Stevan Kojić az újvidéki akadémia tanára, aki már több éve foglalkozik az úgynevezett önfenntartható rendszerekkel, aminek most egy részét láthatjuk valójában. Tijana Radenković installációja, amelyet most is hallunk, az édenkertnek a hangját próbálja rekonstruálni.”

Kortárs Galéria
tárlat
Hybrid Choices
Kucor Tamara

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű