Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egyházi zene, vallási szokások, a népzene és a népművészet találkozása

2022.05.19
19:25
Forrás
Pannon RTV
Hagyomány és gyermek címmel szerveztek előadást, majd filmvetítést ma Szabadkán, a Népkör Magyar Művelődési Központban. Egyházi zene, vallási szokások, a népzene és a népművészet találkozása - ezzel a címmel tartott előadást Dr. Varga Sándor.
Pannon RTV

A néprajzkutató és etnológus a Szegedi Tudományegyetem Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszékének oktatója, illetve az MTA BTK Zenetudományi Intézetének munkatársa. 19 órától Lavro Ferenc filmjét, a Vajdaság kincsének őrzői című alkotást tekinthették meg az érdeklődők.

Pannon RTV

A film két kiemelkedő vajdasági néprajzi gyűjtő, dr. Burány Béla és Bodor Anikó munkásságát dolgozza fel, valamint bemutatja a Szöllősy Vágó házaspár életútját is.

Népkör
Szabadka
zene
vallás
népzene

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű