Ugrás a tartalomra

Egyházi zene, vallási szokások, a népzene és a népművészet találkozása

2022.05.19
19:25
Forrás
Pannon RTV
Hagyomány és gyermek címmel szerveztek előadást, majd filmvetítést ma Szabadkán, a Népkör Magyar Művelődési Központban. Egyházi zene, vallási szokások, a népzene és a népművészet találkozása - ezzel a címmel tartott előadást Dr. Varga Sándor.

A néprajzkutató és etnológus a Szegedi Tudományegyetem Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszékének oktatója, illetve az MTA BTK Zenetudományi Intézetének munkatársa. 19 órától Lavro Ferenc filmjét, a Vajdaság kincsének őrzői című alkotást tekinthették meg az érdeklődők.

A film két kiemelkedő vajdasági néprajzi gyűjtő, dr. Burány Béla és Bodor Anikó munkásságát dolgozza fel, valamint bemutatja a Szöllősy Vágó házaspár életútját is.

Népkör
Szabadka
zene
vallás
népzene

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.