Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Egykép(p) Zentán

2019-02-05
20:19
2019-02-06
18:06
Forrás
Pannon RTV
Zentán a Városi Múzeumban is megnyitották az Egykép(p) című kiállítást, amelyet a vajdasági kisebbségi művelődési intézetek megalakulásának 10 éves évfordulója alkalmából rendeztek meg.

A vándorkiállítást korábban már Szabadkán, Újvidéken és Nagybecskereken is bemutatták.

Fiatal képzőművészek festményeit, installációit, fotóit és grafikáit is tekinthették meg az érdeklődők a zentai Városi Múzeumban. Kormányos Ákosra nagy hatással voltak a kortárs alkotások.

Kormányos Ákos, Szeged: „Végignézve a képeket az látom, hogy ez tényleg kortárs művészet. Fiatalos, friss, elgondolkodtató. Örülök, hogy Zentán ez létrejött.”

A hat képzőművész munkáit bemutató kiállítást Perpauer Attila oktatással és művelődéssel megbízott tanácstag nyitotta meg.

Perpauer Attila, oktatással és művelődéssel megbízott községi tanácstag, Zenta: „A művészek különböző nyelven beszélnek, de egy nyelven mutatják be a mai kiállítást: a képzőművészet, a művészet nyelvén, ami mindannyiunk számára hasznos és értékes, hiszen fiatal tehetségekről van szó, akik identitásukat megőrizve ápolják a művészetet.”

Az ünnepélyes megnyitón jelen voltak a horvát, a ruszin, a magyar, a román és a szlovák művelődési intézetek vezetői is.

Gondi Martina, igazgató, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „Mindegyik nemzeti kisebbséget egy művész képviseli, illetve egy a szerb nemzetet. A kiállítókat Nela Tonković művészettörténész választotta ki, illetve az alkotásaikat is ő válogatta egybe.”

A fiatal képzőművészeket középpontba állító kiállítást február 28-ig tekinthetik meg a a művészetkedvelők a zentai Városi Múzeumban.

Egykép(p)
Zenta
Perpauer Attila

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.