Ugrás a tartalomra

Együtt koncertezett Szabadkán a Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus (videó)

2017-06-25
09:31
A szabadkai Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus adott közös koncertet szombat este a Ferencesek templomában Szabadkán
A szabadkai Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus adott közös koncertet szombat este a Ferencesek templomában Szabadkán. A Nyárköszöntő elnevezésű hangverseny Dévity Zoltán, az Adorate Kórus karnagyának szervezésében jött létre, akit már jól ismerhet a szabadkai közönség, hiszen a Pro Musica Kamarakórust is vezette korábban. A hangverseny a szabadkai Pro Musica Kamarakórus előadásával vette kezdetét. A kórus tagjait Csikós Krisztina vezényelte. A repertoárjukban többnyire egyházi művek szerepeltek. Tumbász Gabriella, elnök, Pro Musica Kamarakórus: "Dévity Zoltán, aki szabadkai diák volt, de zentai, és Budapesten járt egyetemre, majd két évig a mi karnagyunk is volt. Ő azóta is idejár szólót énekelni vagy néha dirigálni. Például április 30-án itt dirigált. Már előtte mondta, hogy szeretne az ő ottani kórusával, az Adorate Kórussal eljönni. Ez volt az ötlet, és mi vállaltuk."Dévity Zoltán egyebek között vajdasági kötődése miatt is szeretett volna fellépni kórusával az észak-bácskai városban. Dévity Zoltán, karnagy, Adorate Kórus: "A budapesti Adorate kórus jövőre ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját. Ez a majdnem tizedik év ötletétől vezérelve indultunk útnak egy három napos turnéra, ide Délvidékre. Voltunk Szegeden, ma itt Szabadkán a ferenceseknél, és holnap Zentán fogunk énekelni." A Nyárköszöntő című hangverseny egy Zulu népi ima éneklésével zárult, amelyet az Adorate és a Pro Musica együtt adott elő.
koncert
Pro Musica Kamarakórus
Adorate Kórus

Most

11:31, Frissítve: 11:39

Elengedtek öt tüntetőt

Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.
10:23, Frissítve: 10:39

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.
08:41, Frissítve: 09:22

Ma kezdődik a tavasz

Szerbiában 22 óra 58 perckor köszönt be a Ruđer Bošković csillagászati társaság értesítése szerint.
07:44, Frissítve: 08:41

A boldogság nemzetközi napja van

Az ENSZ Közgyűlése nyilvánította március 20-át e nappá, hangsúlyozva, hogy a "boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja".

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.