Ugrás a tartalomra

Együtt koncertezett Szabadkán a Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus (videó)

2017.06.25
09:31
A szabadkai Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus adott közös koncertet szombat este a Ferencesek templomában Szabadkán
A szabadkai Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus adott közös koncertet szombat este a Ferencesek templomában Szabadkán. A Nyárköszöntő elnevezésű hangverseny Dévity Zoltán, az Adorate Kórus karnagyának szervezésében jött létre, akit már jól ismerhet a szabadkai közönség, hiszen a Pro Musica Kamarakórust is vezette korábban. A hangverseny a szabadkai Pro Musica Kamarakórus előadásával vette kezdetét. A kórus tagjait Csikós Krisztina vezényelte. A repertoárjukban többnyire egyházi művek szerepeltek. Tumbász Gabriella, elnök, Pro Musica Kamarakórus: "Dévity Zoltán, aki szabadkai diák volt, de zentai, és Budapesten járt egyetemre, majd két évig a mi karnagyunk is volt. Ő azóta is idejár szólót énekelni vagy néha dirigálni. Például április 30-án itt dirigált. Már előtte mondta, hogy szeretne az ő ottani kórusával, az Adorate Kórussal eljönni. Ez volt az ötlet, és mi vállaltuk."Dévity Zoltán egyebek között vajdasági kötődése miatt is szeretett volna fellépni kórusával az észak-bácskai városban. Dévity Zoltán, karnagy, Adorate Kórus: "A budapesti Adorate kórus jövőre ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját. Ez a majdnem tizedik év ötletétől vezérelve indultunk útnak egy három napos turnéra, ide Délvidékre. Voltunk Szegeden, ma itt Szabadkán a ferenceseknél, és holnap Zentán fogunk énekelni." A Nyárköszöntő című hangverseny egy Zulu népi ima éneklésével zárult, amelyet az Adorate és a Pro Musica együtt adott elő.
koncert
Pro Musica Kamarakórus
Adorate Kórus

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.