Ugrás a tartalomra

Együtt koncertezett Szabadkán a Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus (videó)

2017.06.25
09:31
A szabadkai Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus adott közös koncertet szombat este a Ferencesek templomában Szabadkán
A szabadkai Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus adott közös koncertet szombat este a Ferencesek templomában Szabadkán. A Nyárköszöntő elnevezésű hangverseny Dévity Zoltán, az Adorate Kórus karnagyának szervezésében jött létre, akit már jól ismerhet a szabadkai közönség, hiszen a Pro Musica Kamarakórust is vezette korábban. A hangverseny a szabadkai Pro Musica Kamarakórus előadásával vette kezdetét. A kórus tagjait Csikós Krisztina vezényelte. A repertoárjukban többnyire egyházi művek szerepeltek. Tumbász Gabriella, elnök, Pro Musica Kamarakórus: "Dévity Zoltán, aki szabadkai diák volt, de zentai, és Budapesten járt egyetemre, majd két évig a mi karnagyunk is volt. Ő azóta is idejár szólót énekelni vagy néha dirigálni. Például április 30-án itt dirigált. Már előtte mondta, hogy szeretne az ő ottani kórusával, az Adorate Kórussal eljönni. Ez volt az ötlet, és mi vállaltuk."



Dévity Zoltán egyebek között vajdasági kötődése miatt is szeretett volna fellépni kórusával az észak-bácskai városban. Dévity Zoltán, karnagy, Adorate Kórus: "A budapesti Adorate kórus jövőre ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját. Ez a majdnem tizedik év ötletétől vezérelve indultunk útnak egy három napos turnéra, ide Délvidékre. Voltunk Szegeden, ma itt Szabadkán a ferenceseknél, és holnap Zentán fogunk énekelni." A Nyárköszöntő című hangverseny egy Zulu népi ima éneklésével zárult, amelyet az Adorate és a Pro Musica együtt adott elő.
koncert
Pro Musica Kamarakórus
Adorate Kórus

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.