Ugrás a tartalomra

Együtt koncertezett Szabadkán a Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus (videó)

2017-06-25
09:31
A szabadkai Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus adott közös koncertet szombat este a Ferencesek templomában Szabadkán
A szabadkai Pro Musica Kamarakórus és a budapesti Adorate Kórus adott közös koncertet szombat este a Ferencesek templomában Szabadkán. A Nyárköszöntő elnevezésű hangverseny Dévity Zoltán, az Adorate Kórus karnagyának szervezésében jött létre, akit már jól ismerhet a szabadkai közönség, hiszen a Pro Musica Kamarakórust is vezette korábban. A hangverseny a szabadkai Pro Musica Kamarakórus előadásával vette kezdetét. A kórus tagjait Csikós Krisztina vezényelte. A repertoárjukban többnyire egyházi művek szerepeltek. Tumbász Gabriella, elnök, Pro Musica Kamarakórus: "Dévity Zoltán, aki szabadkai diák volt, de zentai, és Budapesten járt egyetemre, majd két évig a mi karnagyunk is volt. Ő azóta is idejár szólót énekelni vagy néha dirigálni. Például április 30-án itt dirigált. Már előtte mondta, hogy szeretne az ő ottani kórusával, az Adorate Kórussal eljönni. Ez volt az ötlet, és mi vállaltuk."Dévity Zoltán egyebek között vajdasági kötődése miatt is szeretett volna fellépni kórusával az észak-bácskai városban. Dévity Zoltán, karnagy, Adorate Kórus: "A budapesti Adorate kórus jövőre ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját. Ez a majdnem tizedik év ötletétől vezérelve indultunk útnak egy három napos turnéra, ide Délvidékre. Voltunk Szegeden, ma itt Szabadkán a ferenceseknél, és holnap Zentán fogunk énekelni." A Nyárköszöntő című hangverseny egy Zulu népi ima éneklésével zárult, amelyet az Adorate és a Pro Musica együtt adott elő.
koncert
Pro Musica Kamarakórus
Adorate Kórus

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.