Ugrás a tartalomra

Együttműködési szerződés aláírásával tették ünnepélyesebbé a Szólótáncfesztivált

2018.11.10
23:54
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a magyarországi Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület együttműködése ezentúl mind szakmai munkában, mind pedig rendezvények szervezésében bővül.

A magyarországi népművészeti versenyeken nagyobb számú vajdasági résztvevő képviseltetheti majd magát, valamint a szakmai képzések száma és színvonala is emelkedhet - többek között ezek is elhangoztak a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a magyarországi Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület együttműködési szerződésének aláírásán, amelyet a VI. Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny gálaműsora keretein belül tartottak meg Szabadkán.

A két szervezet vezetője ült asztalhoz és látta el kézjegyével az együttműködési szerződést. A dokumentummal nyitott új fejezet azonban már korábban megkezdődött. A közös munka ezentúl csak bővülhet - véli Sutus Áron, a VMMSZ elnöke.

Sutus Áron, elnök, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség: „A csoportok és a gyerekek bekapcsolása még erőteljesebben az anyaországi vérkeringésbe, ez számukra nagyon fontos, illetőleg az, hogy minél többen, az oktatóink, a koreográfusaink, a művészeti csoportvezetők közül is minél többen juthassanak el olyan helyekre, ahová talán eddig még nem, vásárokra, gyűjtőkörutakra, szakmai rendezvényekre.”

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a magyarországi Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület együttműködése ezentúl mind szakmai munkában, mind pedig rendezvények szervezésében bővül majd, ennek pedig egyik példája a nemrég Bácsfeketehegyen megtartott pedagógusképzés is - mondta Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke.

Sikentáncz Szilveszter, elnök, Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület: „Már a továbbképzés ehhez a megállapodáshoz kapcsolódott, de kerestük azt az ünnepélyes alkalmat, ahol ez a megállapodás aláírásra kerülhet, és mindketten úgy láttuk jónak, hogy ez itt ennél a gyermek szólótáncversenynél valósuljon meg, hisz ez egy kiemelt rendezvénye a művelődési szervezetnek, illetve a Talentum Egyesületnek, ha már gyermek népművészet, akkor ehhez kapcsolódjon.”

Sikentáncz hozzátette, a jövőben vajdasági szakemberek is helyet kaphatnak majd az Örökség Nemzeti Gyermek Népművészeti Egyesület közgyűlésében.

Szabadka
Talentum
szólótáncfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.