Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Él a drámapályázat!

2020.08.18
14:49
2020.08.18
16:26
Forrás
Pannon RTV
Jeles drámaírók és teljesen kezdők is beküldhetik művüket a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának pályázatára.

Idén is meghirdeti drámapályázatát a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. A kiírás célja a vajdasági magyar drámaírás ösztönzése, továbbá az, hogy lehetőséget adjon olyan fiatal pályakezdő drámaírók részére is, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz. A pályázat részleteiről a Pannon Rádió Presszó című műsorában beszélt a színház illetékese.

A drámapályázatra vajdasági alkotók egész estét betöltő színműveit várják. Olyan szerzők is pályázhatnak, akiknek egyéb színpadi műveit már bemutatták vagy megjelentették, valamint olyanok is, akik drámaíróként még nem mutatkoztak be. A háromtagú bírálóbizottság a beérkezett pályaművekből kettőt díjaz, amelyet a társulat október végén mutat be. Brestyánszki Boros Rozália, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának dramaturgja: „Az előző évek tapasztalatai szerint két felolvasást tartottunk, mindig a két befutó drámaművet olvastuk fel, mutattuk be a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja keretében. Amennyiben a járványvédelmi előírások ezt nem teszik lehetővé, akkor is megtartjuk ezt az eseményt, ellenben online lesz követhető mindenki számára.”

Öt évvel ezelőtt kollégánk, Agárdi Gábor is nyert a drámapályázaton. A Szabadkai Magyar Rádió főszerkesztője arra buzdít mindenkit, hogy jelentkezzen a megmérettetésre. „Ez egy jó terápia, mert az ember kiírja magából az érzéseit. Esetleg, ha összegyűlik valami fájdalom, valami egyéb, azt mind meg lehet fogalmazni. A papír, ahogy mondani szokták, mindent elbír. Ezért javaslom mindenkinek, hogy próbálkozzon.”

Egy pályázó egy alkotással jelentkezhet, amelyet még sehol nem publikáltak. Tematikai és műfaji megkötés nincs. A beérkező drámaműveket október 6-ig várják az office@szabadkaiszinhaz.com e-mail címre.

dráma
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Brestyánszki Boros Rozália
pályázat

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.