Ugrás a tartalomra

Elbúcsúztatták Jean-Paul Belmondót

2021.09.10
07:21
2021.09.10
11:08
Forrás
Hirado.hu, MTI
Ma temetik a legendás színészt.

Állami tiszteletadással búcsúztatták el csütörtökön Jean-Paul Belmondót. A legendás francia színész 88 évesen hunyt el hétfőn. „Sosem hagyta abba a boldogság keresését, de adott is boldogságot” – mondta Victor Belmondo, a sztár unokája, aki maga is színész. Mellette volt a többi unoka és Belmondo legkisebb gyereke, Stella is az Invalidusok udvarában rendezett gyászszertartáson.

„Szeretjük Belmondót, mert olyan volt, mint mi” – hangsúlyozta Emmanuel Macron gyászbeszédében. „Zsaru, gazember, mindig nagyszerű” – folytatta a francia államfő, aki szavaival Belmondo első nagy sikerére, a Kifulladásig című filmre utalt, amellyel 1960-ban egy csapásra híres lett. A színész koporsóját A profi című film Ennio Morricone szerezte zenéjére vitték, a Köztársasági Gárda zenekara játszott. A ceremónián sztárok sora vett részt.

Jean-Paul Belmondo temetése ma lesz Párizsban, előtte délelőtt 11 órakor a Saint-Germain des Prés templomban tartják a gyászmisét.

Jean-Paul Belmondo
színész
temetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.