Ugrás a tartalomra
facebook

Életműdíjat kapott Végel László a Vajdasági Íróegyesülettől

2019-03-25
13:39
2019-03-25
14:10
Forrás
VajdaságMA, vegel.org
Az indoklásban kiemelik, hogy Végel könyvei a kettős, illetve a kisebbségi identitással, valamit a kirekesztett szerző szempontjából fontos témákkal foglalkoznak.

Végel László 1941. február 1-én született Szenttamáson. Regény- és drámaíró, esszéista. A hatvanas években foglalkozott irodalomkritikával, a nyolcvanas években pedig színházkritikával. Írásai német, angol, szerb, horvát, szlovén, holland, bolgár és albán, fordításban jelentek meg.

A Vajdasági Íróegyesület műfordítói elismerését Vickó Árpád kapta. A közlemény szerint Vickó sokat tett a szerb-magyar irodalmi kapcsolatok ápolásáért.

Az év könyve díjat Damir Smiljanić A halál légköre című műve érdemelte ki.

Az egyesület ülésén bejelentették az augusztusban megrendezésre kerülő 13. Újvidéki Nemzetközi Irodalmi Fesztivált, amelyen több mint 100 alkotó vesz részt. A rendezvényre magyarországi vendégeket is várnak

Végel László
életműdíj
Vajdasági Íróegyesület

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.