Ugrás a tartalomra

Életműdíjat kapott Végel László a Vajdasági Íróegyesülettől

2019.03.25
13:39
2024.03.19
08:45
Forrás
VajdaságMA, vegel.org
Az indoklásban kiemelik, hogy Végel könyvei a kettős, illetve a kisebbségi identitással, valamit a kirekesztett szerző szempontjából fontos témákkal foglalkoznak.

Végel László 1941. február 1-én született Szenttamáson. Regény- és drámaíró, esszéista. A hatvanas években foglalkozott irodalomkritikával, a nyolcvanas években pedig színházkritikával. Írásai német, angol, szerb, horvát, szlovén, holland, bolgár és albán, fordításban jelentek meg.

A Vajdasági Íróegyesület műfordítói elismerését Vickó Árpád kapta. A közlemény szerint Vickó sokat tett a szerb-magyar irodalmi kapcsolatok ápolásáért.

Az év könyve díjat Damir Smiljanić A halál légköre című műve érdemelte ki.

Az egyesület ülésén bejelentették az augusztusban megrendezésre kerülő 13. Újvidéki Nemzetközi Irodalmi Fesztivált, amelyen több mint 100 alkotó vesz részt. A rendezvényre magyarországi vendégeket is várnak

Végel László
életműdíj
Vajdasági Íróegyesület

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.