Ugrás a tartalomra
facebook

Életműdíjat kapott Végel László a Vajdasági Íróegyesülettől

2019-03-25
13:39
2019-03-25
14:10
Forrás
VajdaságMA, vegel.org
Az indoklásban kiemelik, hogy Végel könyvei a kettős, illetve a kisebbségi identitással, valamit a kirekesztett szerző szempontjából fontos témákkal foglalkoznak.

Végel László 1941. február 1-én született Szenttamáson. Regény- és drámaíró, esszéista. A hatvanas években foglalkozott irodalomkritikával, a nyolcvanas években pedig színházkritikával. Írásai német, angol, szerb, horvát, szlovén, holland, bolgár és albán, fordításban jelentek meg.

A Vajdasági Íróegyesület műfordítói elismerését Vickó Árpád kapta. A közlemény szerint Vickó sokat tett a szerb-magyar irodalmi kapcsolatok ápolásáért.

Az év könyve díjat Damir Smiljanić A halál légköre című műve érdemelte ki.

Az egyesület ülésén bejelentették az augusztusban megrendezésre kerülő 13. Újvidéki Nemzetközi Irodalmi Fesztivált, amelyen több mint 100 alkotó vesz részt. A rendezvényre magyarországi vendégeket is várnak

Végel László
életműdíj
Vajdasági Íróegyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.