Ugrás a tartalomra
facebook

Életműdíjat kapott Végel László a Vajdasági Íróegyesülettől

2019-03-25
13:39
2019-03-25
14:10
Forrás
VajdaságMA, vegel.org
Az indoklásban kiemelik, hogy Végel könyvei a kettős, illetve a kisebbségi identitással, valamit a kirekesztett szerző szempontjából fontos témákkal foglalkoznak.

Végel László 1941. február 1-én született Szenttamáson. Regény- és drámaíró, esszéista. A hatvanas években foglalkozott irodalomkritikával, a nyolcvanas években pedig színházkritikával. Írásai német, angol, szerb, horvát, szlovén, holland, bolgár és albán, fordításban jelentek meg.

A Vajdasági Íróegyesület műfordítói elismerését Vickó Árpád kapta. A közlemény szerint Vickó sokat tett a szerb-magyar irodalmi kapcsolatok ápolásáért.

Az év könyve díjat Damir Smiljanić A halál légköre című műve érdemelte ki.

Az egyesület ülésén bejelentették az augusztusban megrendezésre kerülő 13. Újvidéki Nemzetközi Irodalmi Fesztivált, amelyen több mint 100 alkotó vesz részt. A rendezvényre magyarországi vendégeket is várnak

Végel László
életműdíj
Vajdasági Íróegyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:59, Frissítve: 19:12

Télűző hangzavar Padén

Boszorkányok, cicák, Zorró és még Pókember is beállt a télűzők sorába vasárnap Padén. A helyi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör szervezésében már hagyományosan farsangi felvonulással köszöntik a tavaszt.
16:11

Ismert hangok Zentán

Kevés budapesti színház büszkélkedhet annyi ismert szinkronhanggal, mint az Újszínház. A Hangemberek című darabjuk is erről a szakmáról szól.

Népszerű