Ugrás a tartalomra

Életveszélyes állapotban van az óbecsei Városi Múzeum nagyterme

2022.07.22
10:19
2022.07.22
16:57
Forrás
Pannon RTV
Már két éve nem használják az óbecsei Városi Múzeum nagy kiállítótermét, mert életveszélyes állapotban van. A munkálatokhoz szükséges pénzt az intézmény önerőből nem tudja biztosítani.

Az óbecsei Városi Múzeum 18 ezer tárgyat őriz, de ezekből semmit nem láthat a közönség, mert a nagyterem két éve zárva van a tetőszerkezet rossz állapota miatt. A felújítás akár 20 millió dinárba is kerülhet.

Tojzán Ákos, igazgató, Városi Múzeum, Óbecse: „Egy pályázat sincs, ami ekkora összegről szólna, kivéve az IPÁ-kat, amiket elég nehéz elérni. Ez azt jelenti, hogy több támogatóra lenne szükség, akik egyidőben adnak vagy felsőbb szintekről érkező pénzekre tudunk csak számítani.”

A múzeum kistermét viszont idén sikerült felújítani. Ebben a térben csak időszakos kiállításokat tudnak szervezni.

„Ha a nagyterem is elkészülne és esetleg raktárakkal is kibővülnénk, akkor több mint ötszöröse lenne a tér, amit tudnánk használni, így amellett, hogy ideiglenes programokat szervezünk a helyi látogatóinknak, a távolabbról érkező látogatóknak be tudnánk mutatni egy állandó kiállításon Becsét és történelmét.”

A kisterem és a folyosó 3,5 millió dináros felújítását az önkormányzat, valamint a Magyar Nemzeti Tanács támogatta a magyar kormány jóvoltából.

Óbecse
Városi Műzeum
nagyterem
Tojzán Ákos
Magyar Nemzeti Tanács
MNT

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.