Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Elhelyezték Adán a kegyelet virágait az aradi vértanúk emlékművénél

2018.10.05
16:19
2018.10.05
16:30
Forrás
Pannon RTV
Az adai Szarvas Gábor Könyvtár a helyi katolikus temetőben tartotta meg emléknapi rendezvényét.

Az eseményt az adai Önkormányzattal, a Cseh Károly Általános Iskolával, a Műszaki Iskolával és a Bartók Béla Zeneiskolával közösen hívta életre.

Az ünnepséget a magyar himnusz nyitotta meg. Ezt követően a helyi általános- és középiskolások, valamint a zeneiskola diákjainak műsorát hallgathatták meg az egybegyűltek.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az aradi tizenhármak hőstettei a mai világban is jelentősek – nyilatkozta a Szarvas Gábor Könyvtár igazgatója.

Barna Kolozsi Valéria, megbízott igazgató, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Azt hiszem, hogy egy ilyen szép napsütéses, őszi napon csak azt kívánhatjuk, hogy a bennünk lévő optimizmus maradjon meg, a hit, a szeretet, a békére való törekvés. Azt hiszem, hogy mindenhol és mindenkor az összefogás és az együttélés a fontos.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ünnepi műsort követően Magyarország belgrádi nagykövetségének titkára, a helyi önkormányzat képviselői, a könyvtár vezetősége, valamint a helyi politikai pártok és civil szervezetek tagjai elhelyezték a kegyelet virágait az emlékműnél.

Ada
aradi vértanúk
október 6.
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

12:05

Karneváli hangulat Torontálvásárhelyen

Szebbnél szebb jelmezek, finomabbnál finomabb ételek és rengeteg mosoly volt a torontálvásárhelyi karneválon és pörköltfőző versenyen, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A karneválon több mint 200 gyerek öltözött jelmezbe.
11:33, Frissítve: 11:41

Zelenszkij: Súlyos a helyzet Donbaszban

Mariupol orosz fennhatóság alá került, az orosz csapatok arra készülnek, hogy Liman irányába nyomulnak tovább – jelenti az ukrán média. Andrzej Duda, lengyel államfő megérkezett Kijevbe.
10:39, Frissítve: 11:58

Testvértelepülési együttműködés

A magyarországi Őrtilos és Torontálvásárhely vezetősége testvértelepülési szerződést írt alá. A felek azt remélik, hogy az eddig is baráti kapcsolat a jövőben is gyümölcsöző lesz.

Népszerű