Ugrás a tartalomra

Elhelyezték Adán a kegyelet virágait az aradi vértanúk emlékművénél

2018.10.05
16:19
2018.10.05
16:30
Forrás
Pannon RTV
Az adai Szarvas Gábor Könyvtár a helyi katolikus temetőben tartotta meg emléknapi rendezvényét.

Az eseményt az adai Önkormányzattal, a Cseh Károly Általános Iskolával, a Műszaki Iskolával és a Bartók Béla Zeneiskolával közösen hívta életre.

Az ünnepséget a magyar himnusz nyitotta meg. Ezt követően a helyi általános- és középiskolások, valamint a zeneiskola diákjainak műsorát hallgathatták meg az egybegyűltek.

Az aradi tizenhármak hőstettei a mai világban is jelentősek – nyilatkozta a Szarvas Gábor Könyvtár igazgatója.

Barna Kolozsi Valéria, megbízott igazgató, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Azt hiszem, hogy egy ilyen szép napsütéses, őszi napon csak azt kívánhatjuk, hogy a bennünk lévő optimizmus maradjon meg, a hit, a szeretet, a békére való törekvés. Azt hiszem, hogy mindenhol és mindenkor az összefogás és az együttélés a fontos.”

Az ünnepi műsort követően Magyarország belgrádi nagykövetségének titkára, a helyi önkormányzat képviselői, a könyvtár vezetősége, valamint a helyi politikai pártok és civil szervezetek tagjai elhelyezték a kegyelet virágait az emlékműnél.

Ada
aradi vértanúk
október 6.
Szarvas Gábor Könyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.