Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Elhelyezték Adán a kegyelet virágait az aradi vértanúk emlékművénél

2018.10.05
16:19
2018.10.05
16:30
Forrás
Pannon RTV
Az adai Szarvas Gábor Könyvtár a helyi katolikus temetőben tartotta meg emléknapi rendezvényét.

Az eseményt az adai Önkormányzattal, a Cseh Károly Általános Iskolával, a Műszaki Iskolával és a Bartók Béla Zeneiskolával közösen hívta életre.

Az ünnepséget a magyar himnusz nyitotta meg. Ezt követően a helyi általános- és középiskolások, valamint a zeneiskola diákjainak műsorát hallgathatták meg az egybegyűltek.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az aradi tizenhármak hőstettei a mai világban is jelentősek – nyilatkozta a Szarvas Gábor Könyvtár igazgatója.

Barna Kolozsi Valéria, megbízott igazgató, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Azt hiszem, hogy egy ilyen szép napsütéses, őszi napon csak azt kívánhatjuk, hogy a bennünk lévő optimizmus maradjon meg, a hit, a szeretet, a békére való törekvés. Azt hiszem, hogy mindenhol és mindenkor az összefogás és az együttélés a fontos.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ünnepi műsort követően Magyarország belgrádi nagykövetségének titkára, a helyi önkormányzat képviselői, a könyvtár vezetősége, valamint a helyi politikai pártok és civil szervezetek tagjai elhelyezték a kegyelet virágait az emlékműnél.

Ada
aradi vértanúk
október 6.
Szarvas Gábor Könyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.