Ugrás a tartalomra

Elhunyt Eddie Van Halen

2020.10.07
13:25
Forrás
MTI
A legendás rockgitáros 65 éves volt.

65 éves korában meghalt Eddie Van Halen legendás rockgitáros, aki egy évtizedes harcát a torokrákkal most vesztette el. Rajongók zarándokolnak kéznyomához a Rockzenészek Sétányán Hollywoodban, hogy elhelyezzék a megemlékezés virágaikat.

A holland származású rockzenész azonos nevű együttese, a Van Halen az 1980-as évek egyik legnépszerűbb rockzenekara volt. Az első lemezt 1978-ban adta ki, amellyel hatalmas sikert aratott. 2007-ben nevét beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is. A Rolling Stone magazin a nyolcadik legjobb gitárosként tartja számon a világ száz legjobb gitárosának listáján. Virtuóz gitárszólóiról volt ismert. Híresebb számai a Jump, a Panama és a Hot for Teacher.

Eddie Van Halen
elhunyt
rockgitáros

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.