Ugrás a tartalomra

Elhunyt Ennio Morricone

2020.07.06
10:17
2020.07.06
10:23
Forrás
Index.hu
Hétfő hajnalban halt meg a világhírű zeneszerző. A 91 éves Ennio Morricone egy római kórházban hunyt el, miután szerencsétlenül elesett. Szűk körben tartják az Oscar-díjas zeneszerző temetését.

Morricone a filmtörténelem egyik legnagyobb hatású zeneszerzője volt, egyebek mellett ő írta a zenéjét az Egy maréknyi dollárért, A Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy Vadnyugat című filmeknek, de Tarantino-filmekben és modern amerikai produkciókon is dolgozott, ilyen volt például A Mars-mentőakció. Ő szerezte a Sorstalanság zenéjét is. Annak ellenére, hogy a legnagyobb filmzeneszerzők között tartják számon, karrierje során csupán egyetlen Oscar-díjat kapott, 2016-ban az Aljas nyolcasért – kilenc évvel azután, hogy a Filmakadémia életmű-Oscart adott neki.

Az Oscar mellett három Grammy-díjat, négy Golden Globe-ot, hat BAFTA-díjat kapott, több mint 70 millió példányban keltek el a lemezei. 500 filmhez és tévés produkcióhoz írt zenét, olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint John Carpenter, Brian De Palma, valamint Oliver Stone.

Ennio Morricone
halál
elhunyt
zeneszerző

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.