Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Elhunyt Ennio Morricone

2020-07-06
10:17
2020-07-06
10:23
Forrás
Index.hu
Hétfő hajnalban halt meg a világhírű zeneszerző. A 91 éves Ennio Morricone egy római kórházban hunyt el, miután szerencsétlenül elesett. Szűk körben tartják az Oscar-díjas zeneszerző temetését.

Morricone a filmtörténelem egyik legnagyobb hatású zeneszerzője volt, egyebek mellett ő írta a zenéjét az Egy maréknyi dollárért, A Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy Vadnyugat című filmeknek, de Tarantino-filmekben és modern amerikai produkciókon is dolgozott, ilyen volt például A Mars-mentőakció. Ő szerezte a Sorstalanság zenéjét is. Annak ellenére, hogy a legnagyobb filmzeneszerzők között tartják számon, karrierje során csupán egyetlen Oscar-díjat kapott, 2016-ban az Aljas nyolcasért – kilenc évvel azután, hogy a Filmakadémia életmű-Oscart adott neki.

Az Oscar mellett három Grammy-díjat, négy Golden Globe-ot, hat BAFTA-díjat kapott, több mint 70 millió példányban keltek el a lemezei. 500 filmhez és tévés produkcióhoz írt zenét, olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint John Carpenter, Brian De Palma, valamint Oliver Stone.

Ennio Morricone
Halál
elhunyt
zeneszerző

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.