Ugrás a tartalomra
pixabay/263582

Elhunyt Földi Teri, Jászai Mari-díjas színész

2020-06-03
06:57
Forrás
MTI
A Vígszínház egykori tagja 86 éves volt.

Földi Teri Martonvásáron született, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után először Győrre szerződött, majd a Szegedi Nemzeti Színház színésze volt. Később sokáig a Vígszínház társulatának volt a tagja. Olyan emblematikus előadásokban játszott, mint a Macskajáték, a Veszedelmes viszonyok, a Macska a forró bádogtetőn. Utoljára a Csókos asszony című operettben láthatták a Vígszínház nézői. Több ikonikus filmben és tévéjátékban is szerepelt, mint például az Ifjú szívvel, az Esős vasárnap, a Tüskevár, a Szerencsés Dániel, a Napló gyermekeimnek, a Szomszédok. Emellett számos nagy sikerű filmben szinkronizálta például Glenn Close-t vagy Jane Fondát. Földi Terit 1963-ban Jászai Mari-díjjal tüntették ki. 1990-ben megkapta a Gobbi Hilda által alapított Aase-díjat, 1994-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét vehette át. 

színész
elhunyt

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.