Ugrás a tartalomra

Elhunyt Földi Teri, Jászai Mari-díjas színész

2020.06.03
06:57
Forrás
MTI
A Vígszínház egykori tagja 86 éves volt.

Földi Teri Martonvásáron született, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után először Győrre szerződött, majd a Szegedi Nemzeti Színház színésze volt. Később sokáig a Vígszínház társulatának volt a tagja. Olyan emblematikus előadásokban játszott, mint a Macskajáték, a Veszedelmes viszonyok, a Macska a forró bádogtetőn. Utoljára a Csókos asszony című operettben láthatták a Vígszínház nézői. Több ikonikus filmben és tévéjátékban is szerepelt, mint például az Ifjú szívvel, az Esős vasárnap, a Tüskevár, a Szerencsés Dániel, a Napló gyermekeimnek, a Szomszédok. Emellett számos nagy sikerű filmben szinkronizálta például Glenn Close-t vagy Jane Fondát. Földi Terit 1963-ban Jászai Mari-díjjal tüntették ki. 1990-ben megkapta a Gobbi Hilda által alapított Aase-díjat, 1994-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét vehette át. 

színész
elhunyt

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.