Ugrás a tartalomra
Pixabay/Mojpe

Elhunyt Galt MacDermot, a Hair zeneszerzője

2018-12-19
08:40
Forrás
index.hu
Egy nappal a 90. születésnapja előtt meghalt Galt MacDermot, a Hair és A két veronai nemes című musicalek zeneszerzője, írja a Rolling Stone.

A kanadai-amerikai MacDermot halálának hírét az unokája erősítette meg a Playbillnek. A halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Galt MacDermot Montrealban született, a dél-afrikai Fokvárosban szerzett diplomát, ahol az afrikai zenére szakosodott, majd 1960-ban Grammy-díjat nyert African Waltz című számával. Négy évvel később New Yorkba költözött, ahol megírta a Hair musical zenéjét, amit szintén Grammyvel díjaztak, a musicalből később Miloš Forman rendezett filmet.

MacDermot jegyzi A két veronai nemes című musical zenéjét is, amely Shakespeare azonos című műve nyomán készült – ez két Tony-díjat is kapott, a Grease-t beelőzve választották a legjobb musicalnek. Munkáit később a hiphopelőadók is felfedezték, olyan nevek nyúltak a szerzeményeihez, mint Snoop Dogg, a Run-DMC, Busta Rhymes, J Dilla és a Public Enemy.

Galt MacDermot
Hair
elhunyt
zeneszerző

Most

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.