Ugrás a tartalomra
Tanjug/HarperCollins Publisher/PA via AP

Elhunyt Jack Higgins, A sas leszállt írója

2022.04.11
12:20
Forrás
hirado.hu
92 éves korában elhunyt Henry Patterson, írói nevén Jack Higgins brit író, népszerű thrillerek és kémregények szerzője.

Munkássága alatt nyolcvanöt regénye 55 nyelven 250 millió példányban kelt el, közülük az átütő sikerű háborús thrillere, A sas leszállt több mint 50 millió példányban. Utolsó regénye, a The Midnight Bell 2017-ben jelent meg, és bestseller lett a Sunday Times listáján. A kiadó közlése szerint mire megjelent az utolsó regénye is, már csak úgy emlegették Higginst, mint a Legendát.

Higgins 1939-ben született az angliai Newcastle-ben, Belfastban nőtt fel, Londonban tanult közgazdaságtant és Leedsben dolgozott tanárként. Az 1950-es évek végén, szabadidejében kezdett regényeket írni, mérsékelt sikerrel. Mindez egy csapásra megváltozott, amikor 1975-ben megjelent A sas leszállt című második világháború regénye, amelyben a nácik összeesküvést szónak Winston Churchill brit miniszterelnök elrablására. A háborús thriller még népszerűbb lett azután, hogy 1976-ban nagysikerű kalandfilm készült belőle Michael Caine, Donald Sutherland és Robert Duvall főszereplésével. Higgins halála egy korszak végét jelenti – jelentette ki Charlie Redmayne, a kiadó vezérigazgatója.

in memoriam
meghalt

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.