Ugrás a tartalomra

Elhunyt Jack Higgins, A sas leszállt írója

2022.04.11
12:20
Forrás
hirado.hu
92 éves korában elhunyt Henry Patterson, írói nevén Jack Higgins brit író, népszerű thrillerek és kémregények szerzője.

Munkássága alatt nyolcvanöt regénye 55 nyelven 250 millió példányban kelt el, közülük az átütő sikerű háborús thrillere, A sas leszállt több mint 50 millió példányban. Utolsó regénye, a The Midnight Bell 2017-ben jelent meg, és bestseller lett a Sunday Times listáján. A kiadó közlése szerint mire megjelent az utolsó regénye is, már csak úgy emlegették Higginst, mint a Legendát.

Higgins 1939-ben született az angliai Newcastle-ben, Belfastban nőtt fel, Londonban tanult közgazdaságtant és Leedsben dolgozott tanárként. Az 1950-es évek végén, szabadidejében kezdett regényeket írni, mérsékelt sikerrel. Mindez egy csapásra megváltozott, amikor 1975-ben megjelent A sas leszállt című második világháború regénye, amelyben a nácik összeesküvést szónak Winston Churchill brit miniszterelnök elrablására. A háborús thriller még népszerűbb lett azután, hogy 1976-ban nagysikerű kalandfilm készült belőle Michael Caine, Donald Sutherland és Robert Duvall főszereplésével. Higgins halála egy korszak végét jelenti – jelentette ki Charlie Redmayne, a kiadó vezérigazgatója.

in memoriam
meghalt

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.