Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Peter Kramer

Elhunyt James Rado színész, szövegíró, a Hair egyik alkotója

2022.06.22
21:20
2022.06.22
21:31
Forrás
MTI
New Yorkban halt meg.

90 éves korában elhunyt James Rado amerikai színész, a Hair című világhírű musical egyik szövegkönyv- és dalszövegírója.

Rado, aki barátjával és szerzőtársával, Gerome Ragnival alkotta a korszakalkotó Broadway-musicalt, kedd este családja körében, szív- és légzőszervi leállás miatt halt meg New Yorkban – írta a Deadline.com Rado régi barátjára, Merle Frimark sajtósra hivatkozva. Rado és az 1991-ben elhunyt Ragni írták a Hair szövegkönyvét és dalszövegeit, zenéjét Galt MacDermot szerezte, ő 2018-ban halt meg.

Amellett, hogy a darab beemelte a Broadway főáramába a hatvanas évek ellenkultúráját, a dalok szinte mindegyike – köztük az Acquarius, a Let The Sunshine In, a Hair, az Ain’t Got No/I Got Life, a Good Morning Starshine és az Easy To Be Hard – világsláger is lett.

James Rado

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű