Ugrás a tartalomra

Elhunyt Joao Gilberto brazil gitáros

2019.07.07
11:17
2024.03.19
08:34
Forrás
24.hu
Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Joao Gilberto brazil gitáros, énekes és dalszövegíró.

A művészt a bossa nova zenei stílus egyik alapítójaként tartják számon. A műfaj másik megteremtője Antônio Carlos Jobim, azaz Tom Jobim jóbarátja volt.

Haláláról gyerekei tájékoztattak a nyilvánosságot az egyik közösségi oldalon. A halál okát nem ismertették, de hírügynökségek szerint a művész az utóbbi években sokat betegeskedett. Rio de Janeiró-i otthonában tért örök nyugalomra.

Gilberto életében több tucat lemezt jelentetett meg. Az 1964-ben Stan Getz szaxofonossal együtt kiadott Getz/Gilberto albuma több millió példányban kelt el, és több Grammy-díjat kapott, népszerűvé téve a bossa novát szerte a világon.

Joao Gilberto
gitáros
brazil
bossa nova

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.