Ugrás a tartalomra

Elhunyt John Barton rendező

2018.01.19
17:37
2024.03.19
08:38
Forrás
MTI, hir24
John Barton a Royal Shakespeare Company társalapítója volt. A halálhírről a társulat számolt be. A rendező 89 éves korában hunyt el.

John Barton klasszikus darabok sokaságát rendezte, színészek generációinak tanította értelmezni a reneszánsz drámaíró műveit. A Royal Shakespeare Company művészeti vezetője, Gregory Doran szerint Barton mestere volt a Shakespeare-írások rejtett utalásai megfejtésének.mKépessé tette a színészeket arra, hogy frissen és tisztán közvetítsék Shakespeare rejtett mondanivalóját – fogalmazott Doran.

John Barton
elhunyt
rendező
Royal Shakespeare Company

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.