Ugrás a tartalomra
Molnár Edvárd

Elhunyt Josip Tikvicki, mindenki Tikvicki bácsija

2019-11-10
15:50
2019-11-11
10:22
Forrás
Facebook
Szombat éjszaka elhunyt Josip Tikvicki, akit Szabadkán mindenki csak úgy ismert, Tikvicki bácsi.

Neve egybeforrt a szabadkai színházakkal, minden előadást megnézett, mindent látott, minden érdekelte. Január elsején töltötte volna be 101. életévét. Ő volt Szabadka legidősebb polgára. Temetése a Zentai úti temetőben lesz hétfőn fél 11-kor, a kommemorációt pedig a Desiré fesztivál keretében tartják - közölte Facebook-oldalán Urbán András, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója.

elhunyt
Desiré fesztivál

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.