Ugrás a tartalomra
Pixabay

Elhunyt a legendás görög zeneszerző, Vangelis

2022.05.19
19:13
Forrás
Origo, HVG, Tanjug
79 évesen elhunyt Vangelis, az egyik legnagyobb hatású görög zeneszerző.

Evángelosz Odiszéasz Papathanaszíu néven látta meg a napvilágot. Az elektronikus zenei hangzás egyik úttörőjének számított. Modern műveibe a klasszikus görög zenei hangzást is becsempészte. Az Aphrodite’s Child formáció alapító tagjaként is ismert. Számos filmklasszikus zenéjét is jegyzi, mint amilyen a Szárnyas fejvadász, az 1492 - A Paradicsom meghódítása vagy az Oscar-díjas Tűzszekerek.

Vangelis
elhunyt
görög
zeneszerző

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.