Ugrás a tartalomra
pixabay/263582

Elhunyt Mira Furlan

2021.01.22
19:30
Forrás
Pannon RTV
66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.

A kilencvenes években az Amerikai Egyesült Államokban próbált szerencsét. Olyan sorozatok tették világhírűvé, mint a Lost vagy a Babylon V. 2002-ben ismét horvátországi színpadokon láthatta a közönség, Rade Šerbedžija rendezésében. A halálhírét Twitter oldalán is közzétették egy tőle származó idézet kíséretében, melyben a többi között a következő olvasható: „Nem félek. De addig is hadd csukjam be a szemem és érezzem a szépséget körülöttem. És hadd lélegezzek a csillagokkal teli, sötét égbolt alatt. Belégzés. Kilégzés. Ennyi az egész.” - olvasható az idézetben.

Mira Furlan
horvát
színész
elhunyt

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:41, Frissítve: 12:03

Javult Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie-t levették a lélegeztetőgépről, már beszélni is tud, állapota javult. Az írót egy New York-i rendezvényen késelték meg pénteken.
09:47, Frissítve: 12:09

Túlnyomóan borús idő várható

Szerbiában ma túlnyomóan borús idő várható, helyenként esővel, helyi záporral, zivatarral. Az ország északi részében napközben megáll az eső, de a déli vidékeken időnként egészen estig lesz csapadék.

Népszerű