Ugrás a tartalomra
Ujlaky László
theater.hu

Elhunyt Ujlaky László Jászai Mari-díjas színművész

2018-01-10
19:32
2018-01-10
19:40
Forrás
MTI
Életének 76. évében elhunyt Ujlaky László Jászai Mari-díjas színművész - közölte a Nemzeti Színház.

Ujlaky László 1942-ben született a magyar fővárosban. A budapesti Szent István Gimnáziumban érettségizett, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt. Dolgozott a szolnoki Szigligeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, a győri Kisfaludy Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, valamint a Nemzeti Színházban. Utóbbiban többek közt Raverdan márkit alakította a Vesztegzár a Grand Hotelben című darabban, ő volt Székely Ferenc káplán a Boldogtalanokban, Poplavszkij szerepét játszotta a Mester és Margaritában, és Charley-t Az ügynök halálában. Munkásságát 1977-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el.

elhunyt
Ujlaky László
Jászai Mari-díj
színművész

Most

19:06, Frissítve: 19:17

Változékony marad az idő

Továbbra is változékony időjárásra számíthatunk térségünkben. Szombaton felszakadozik a felhőzet, vasárnap hóesés is lehet. A jövő hét elején borongós idő, majd időszakos napsütés is várható.
17:37, Frissítve: 17:50

Elhunyt John Barton rendező

John Barton a Royal Shakespeare Company társalapítója volt. A halálhírről a társulat számolt be. A rendező 89 éves korában hunyt el.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.