Ugrás a tartalomra
Ujlaky László
theater.hu

Elhunyt Ujlaky László Jászai Mari-díjas színművész

2018-01-10
19:32
2018-01-10
19:40
Forrás
MTI
Életének 76. évében elhunyt Ujlaky László Jászai Mari-díjas színművész - közölte a Nemzeti Színház.

Ujlaky László 1942-ben született a magyar fővárosban. A budapesti Szent István Gimnáziumban érettségizett, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt. Dolgozott a szolnoki Szigligeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, a győri Kisfaludy Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, valamint a Nemzeti Színházban. Utóbbiban többek közt Raverdan márkit alakította a Vesztegzár a Grand Hotelben című darabban, ő volt Székely Ferenc káplán a Boldogtalanokban, Poplavszkij szerepét játszotta a Mester és Margaritában, és Charley-t Az ügynök halálában. Munkásságát 1977-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el.

elhunyt
Ujlaky László
Jászai Mari-díj
színművész

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.