Ugrás a tartalomra

Elhunyt Végh Ferenc

2019.04.03
09:22
Forrás
origo.hu
Elhunyt Végh Ferenc színművész, ismert szinkronhang. 71 éves volt. A magyar szinkron egyik jellegzetes hangja, évtizedek óta dolgozott a szakmában. Sok száz filmben és sorozatban dolgozott.

Először a Békés megyei Jókai Színház, utána Pesten az Állami Déryné Színház tagja volt. A rendszerváltást követően hamar szabadúszóvá vált, színházak, szinkronstúdiók állandó munkatársa volt. Karakteres mély hangját előszeretettel használták a szinkronrendezők. Sok esetben a jóságos idős szereplő megszólaltatója volt, akinek szavai valamilyen jó irányba lendítették az adott történetet. Hallhattuk – többek között – a Terminátor 2-ben, a Titanicban, a Simpson családban, a Schindler listájában és több James Bond-filmben is. Kollégái körében is nagy megbecsülésnek örvendett.

elhunyt

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.