Ugrás a tartalomra
Pixabay/pixel2013

Elhunyt Vlasta Velisavljević

2021.03.24
15:18
2021.03.25
09:57
Forrás
Szerbiai RTV
95. életévében elhuny Vlasta Velisavljević, az egykori jugoszláv és a szerbiai színház, valamint filmgyártás egyik nagy alakja.

350 színházi, televíziós és filmes szerepével beírta magát a történelemkönyvekbe. A Bolha a fülben című előadásban több mint 1600 alkalommal tapsolta vissza a közönség. Kalandos és megpróbáltatásokkal teli életútja volt. 1943-ban sikerült megszöknie egy koncentrációs táborból. 1950-ben pedig a Goli otok börtönszigetre került, mert nem akart jelenteni egyik rokonáról. Utolsó leheletéig dolgozott. Idén március 18-án kórházba került. A Szerbiai RTV tudósítása szerint koronavírusban hunyt el. A Bolji Život című sorozatban is milliók szerették. A fiatalok pedig a Kis éji zene című filmből ismerhetik.

elhunyt
meghalt

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.