Ugrás a tartalomra

Elhunyt Vlasta Velisavljević

2021.03.24
15:18
2021.03.25
09:57
Forrás
Szerbiai RTV
95. életévében elhuny Vlasta Velisavljević, az egykori jugoszláv és a szerbiai színház, valamint filmgyártás egyik nagy alakja.

350 színházi, televíziós és filmes szerepével beírta magát a történelemkönyvekbe. A Bolha a fülben című előadásban több mint 1600 alkalommal tapsolta vissza a közönség. Kalandos és megpróbáltatásokkal teli életútja volt. 1943-ban sikerült megszöknie egy koncentrációs táborból. 1950-ben pedig a Goli otok börtönszigetre került, mert nem akart jelenteni egyik rokonáról. Utolsó leheletéig dolgozott. Idén március 18-án kórházba került. A Szerbiai RTV tudósítása szerint koronavírusban hunyt el. A Bolji Život című sorozatban is milliók szerették. A fiatalok pedig a Kis éji zene című filmből ismerhetik.

elhunyt
meghalt

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.