Ugrás a tartalomra

Elindult a Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválja Zentán

2020.10.08
09:44
2021.03.01
09:09
Forrás
Pannon RTV
Hat helyszínen lesznek vetítenek október 12-ig a Vajdasági Magyar Mozgókép Napja alkalmából.

A magyarkanizsai Cinema Filmműhely idén is megszervezi a Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválját, a Vajdasági Magyar Mozgókép Napja alkalmából. Az alkotásokat október 12-ig tekinthetik meg az érdeklődők Szabadkán, Zentán, Topolyán, Magyarkanizsán, Zomborban és Újvidéken.

A zentai program első napján, szerdán négy filmet láthatott a közönség. Egyebek mellett Bicskei Zoltán Hozzád sóhajtunk című filmetűdjét, Tolnai Szabolcs Osztálytalálkozó című játékfilmjét, valamint két dokumentumfilmet: Lavro Ferenc: Sziasztok! és Forró Lajos: Magyarellenes atrocitások a Délvidéken - Horgos története című munkáját.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „Természetesen itt el kell mondani, hogy mivel rendkívüli helyzet van, így korlátozott a filmek megtekintésének a létszáma. Tehát harmincan tudják megnézni a zentai Alkotóházban, kötelező maszkviselés mellett. Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy visszatértünk a rendezvényeinkhez, és ennek egyik jelentős állomása a vajdasági filmeknek a bemutatója.”

Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválja
vajdasági magyar mozgókép napja
Magyarkanizsa
Zenta
Hugyik Richárd
mozi
vetítés
film

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.