Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elkezdődött a 26. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán

2019-09-22
21:40
2019-09-23
17:01
Forrás
Pannon RTV
Az idei rendezvény is a Kis herceg-díj átadásával indult, amelyet idén a bosznia-hercegovinai Ranko Risojević és a szerbiai, 101 éves Branka Veselinović tudhat magáénak.

 A fesztivál megnyitóünnepségén Miroslava Babić, a Szabadkai Városi Tanács művelődéssel megbízott tagja köszöntötte a közönséget és a résztvevőket a város nevében. Az idei fesztivál 27-éig tart, az előadások Kínából, Dél-Koreából, Oroszországból, Lengyelországból, Olaszországból, Németországból, Belgiumból, Bulgáriából, Montenegróból és Magyarországról érkeznek. A rendezvény végén díjazzák a legjobb előadást, a legjobb rendezést, a legjobb forgatókönyvet, a legjobb zenét, a legjobb bábokat, a legjobb színészi játékot, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és fantáziáért.

Ilija Tatić, a fesztivált szervező szabadkai Szabadegyetem igazgatója: „A fesztiválon 14 igen minőségi előadás lesz, hagyományos és modernebb színházak is jelen lesznek, különféle formájú színházak, bábszínházak, tárgyszínház, valóban sokszínű lesz a program. Itt van a tavalyi legjobb előadás is Kínából, itt van a Lalka színház is Lengyelországból, az egyik legrégebbi és legnagyobb presztízzsel bíró lengyelországi színház, három színház Szerbiából, az előadások közül sok már korábban is kapott díjakat, úgyhogy remek lesz a versenyprogram. A gyerekek, akik elsősorban a közönségünket alkotják, biztosan élvezni fogják.”

Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál
Szabadka
Ranko Risojević
Branka Veselinović
Ilija Tatić

Most

21:29

Elhunyt Miroljub Trošić

A szerb színész 72 éves volt. A Selo gori, a baba se češlja című sorozatban játszott szerepével szerbiai nézők millióinak a szívébe lopta be magát. A sorozatban tíz évig szerepelt.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.