Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a 70. Kanizsai Írótábor

2022.09.08
20:33
2022.09.08
21:27
Forrás
Pannon RTV
A tábor egyik fő célja, hogy összehozza az alkotókat, hiszen kevés alkalom van az ilyen jellegű találkozásokra.

Elkezdődött a jubileumi, 70. Kanizsai Írótábor. Az elkövetkező napokra is tartalmas programokkal készültek a szervezők.

A megemlékezés a helyi Népkertben kezdődött, az írótábor emlékműnél, ahol megkoszorúzták azt, ezt követően pedig átvonultak a Dobó-Koncz szoborhoz, ahol a szervezőbizottság elnöke, Verebes Ernő hivatalosan is megnyitotta a 70. Kanizsai Írótábort. „A maga fontosságát bizonyítja ez a 70 év és egy olyan igényt, ami valamiféle szellemi összetartozást próbált megszülni. Nyilván ennek teljesen más volt a konnotációja az 1950-es évek elején és más most. A lényege lehet, hogy nem változott, viszont a körülmények igen.”

Az Írótábor részeként egy kiállítás-megnyitóra is sor került, mégpedig Mezei Erzsébet Itt jártamban című kiállítása kapott helyet a Dobó Tihamér Képtárban. Festmények és szobrok is kiállításra kerültek. „Összhangban vannak mindenképp az alkotások, mert ez egy ciklus, ami egy pályázat anyagát képezte és technikailag meg tartalmilag is testvérek. Ez a sorozat két év anyagából tevődik össze.”

A kiállítás után pedig Fehér Ferencről, Fehér Kálmánról és Cs. Simon Istvánról emlékeztek meg egy kerekasztal beszélgetés keretében.

Kanizsai Írótábor
Verebes Ernő
Mezei Erzsébet

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.