Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Elkezdődött a Desiré

2020.11.23
20:06
2020.11.24
15:51
Forrás
Pannon RTV
Szabadka regionális kortársszínházi fesztiválját idén is megtartják, de szűkített programmal, és a szerbiai országos gyásznap miatt egy nappal később kezdődött.

Hétfőn elkezdődött a 12. Desiré Central Station nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivál a Kosztolányi Dezső Színház szervezésében Szabadkán. Az idei rendezvény az Élet alcímet kapta.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Tizenegy előadást terveznek, de a program napról-napra változhat a járványelőírások miatt - mondta hétfőn Urbán András, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Urbán András, igazgató, Kosztolányi Dezső Színház: „Az utolsó tíz napban szinte naponta változik a programunk, a helyzethez mérten is, hiszen a társulatokon belül is vannak problémák, például valaki lebetegszik, pozitív lesz, és lemondásra kerülhetnek előadások. A gyásznapok is hatottak ránk, nagy pofon volt, illetve az új járványügyi intézkedések, de ehhez is alkalmazkodtunk.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Hétfőn délután A nézés költészete című előadással nyitották meg a fesztivált, este pedig a szegedi és az újvidéki koprodukcióban készült Parasztoperát láthatta a közönség. Keddtől az új szabályokat betartva este hatig be kell fejezni az előadásokat.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Urbán András, igazgató, Kosztolányi Dezső Színház: „Úgy döntöttünk, megcsináljuk a fesztivált és ahogy érkeznek a problémák, úgy fogjuk megoldani őket. Ezt is csináljuk. Soha ennyi munka, őrület, stressz, szervezés nem volt belefektetve ebbe a fesztiválba, de tizenkét éve csinálják az emberek, mindenki gyorsan tud reagálni.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Urbán András igazgató szerint a fesztivál egzotikumát most a csökkentett nézőszám, a maszkviselés és a lázmérés jelenti. Idén nincsenek jegycsomagok, és nincsenek kedvezményes jegyárak, valamint a kísérő rendezvény és fesztiválbuli is elmarad.

Desiré
fesztivál
Urbán András

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű