Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Elkezdődött a Desiré

2020.11.23
20:06
2020.11.24
15:51
Forrás
Pannon RTV
Szabadka regionális kortársszínházi fesztiválját idén is megtartják, de szűkített programmal, és a szerbiai országos gyásznap miatt egy nappal később kezdődött.

Hétfőn elkezdődött a 12. Desiré Central Station nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivál a Kosztolányi Dezső Színház szervezésében Szabadkán. Az idei rendezvény az Élet alcímet kapta.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Tizenegy előadást terveznek, de a program napról-napra változhat a járványelőírások miatt - mondta hétfőn Urbán András, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Urbán András, igazgató, Kosztolányi Dezső Színház: „Az utolsó tíz napban szinte naponta változik a programunk, a helyzethez mérten is, hiszen a társulatokon belül is vannak problémák, például valaki lebetegszik, pozitív lesz, és lemondásra kerülhetnek előadások. A gyásznapok is hatottak ránk, nagy pofon volt, illetve az új járványügyi intézkedések, de ehhez is alkalmazkodtunk.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Hétfőn délután A nézés költészete című előadással nyitották meg a fesztivált, este pedig a szegedi és az újvidéki koprodukcióban készült Parasztoperát láthatta a közönség. Keddtől az új szabályokat betartva este hatig be kell fejezni az előadásokat.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Urbán András, igazgató, Kosztolányi Dezső Színház: „Úgy döntöttünk, megcsináljuk a fesztivált és ahogy érkeznek a problémák, úgy fogjuk megoldani őket. Ezt is csináljuk. Soha ennyi munka, őrület, stressz, szervezés nem volt belefektetve ebbe a fesztiválba, de tizenkét éve csinálják az emberek, mindenki gyorsan tud reagálni.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Urbán András igazgató szerint a fesztivál egzotikumát most a csökkentett nézőszám, a maszkviselés és a lázmérés jelenti. Idén nincsenek jegycsomagok, és nincsenek kedvezményes jegyárak, valamint a kísérő rendezvény és fesztiválbuli is elmarad.

Desiré
fesztivál
Urbán András

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:03, Frissítve: 22:18

2700 fertőzött az észak-bácskai körzetben

Egy hét alatt több mint 25 százalékkal emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma az észak-bácskai körzetben - mondta a Közügyekben dr. Bohucki Nebojsa. Egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre is.
20:46, Frissítve: 21:54

Sofőrhiány van Szerbiában

Egyre nagyobb gondot okoz a világban és Szerbiában is a sofőrhiány. A szakértők szerint az egyik probléma, hogy minden harmadik sofőr hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt és gondok lehetnek az utánpótlással.
18:25

Katonai puccs Szudánban

Szudánban totális katonai puccs zajlik, amelyet a népnek meg kell akadályoznia, a hadsereg őrizetbe vette a kormány legtöbb tagját és több kormánypárti pártvezetőt - közölte az ország tájékoztatási minisztériuma.
18:17

Telefonon egyeztetett Johnson és Putyin

Telefonos megbeszélést tartott az egy hét múlva Glasgowban kezdődő nemzetközi klímacsúcsról és a kétoldalú kapcsolatokról Boris Johnson brit miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán az Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben, miután annak kedden a reggeli órákban nekihajtott a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbusza.