Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Elkezdődött a Desiré

2020.11.23
20:06
2020.11.24
15:51
Forrás
Pannon RTV
Szabadka regionális kortársszínházi fesztiválját idén is megtartják, de szűkített programmal, és a szerbiai országos gyásznap miatt egy nappal később kezdődött.

Hétfőn elkezdődött a 12. Desiré Central Station nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivál a Kosztolányi Dezső Színház szervezésében Szabadkán. Az idei rendezvény az Élet alcímet kapta.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Tizenegy előadást terveznek, de a program napról-napra változhat a járványelőírások miatt - mondta hétfőn Urbán András, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Urbán András, igazgató, Kosztolányi Dezső Színház: „Az utolsó tíz napban szinte naponta változik a programunk, a helyzethez mérten is, hiszen a társulatokon belül is vannak problémák, például valaki lebetegszik, pozitív lesz, és lemondásra kerülhetnek előadások. A gyásznapok is hatottak ránk, nagy pofon volt, illetve az új járványügyi intézkedések, de ehhez is alkalmazkodtunk.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Hétfőn délután A nézés költészete című előadással nyitották meg a fesztivált, este pedig a szegedi és az újvidéki koprodukcióban készült Parasztoperát láthatta a közönség. Keddtől az új szabályokat betartva este hatig be kell fejezni az előadásokat.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Urbán András, igazgató, Kosztolányi Dezső Színház: „Úgy döntöttünk, megcsináljuk a fesztivált és ahogy érkeznek a problémák, úgy fogjuk megoldani őket. Ezt is csináljuk. Soha ennyi munka, őrület, stressz, szervezés nem volt belefektetve ebbe a fesztiválba, de tizenkét éve csinálják az emberek, mindenki gyorsan tud reagálni.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Urbán András igazgató szerint a fesztivál egzotikumát most a csökkentett nézőszám, a maszkviselés és a lázmérés jelenti. Idén nincsenek jegycsomagok, és nincsenek kedvezményes jegyárak, valamint a kísérő rendezvény és fesztiválbuli is elmarad.

Desiré
fesztivál
Urbán András

Most

12:30

Észak-Korea rakétát lőtt ki Japán fölé

Közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőttek ki helyi idő szerint ma reggel Észak-Korea fegyveres erői – tájékoztatott a japán sajtó. A rakéta átrepült a japán légtéren, és mintegy 4.600 kilométert tett meg, míg végül a Csendes-óceánban landolt.
10:40, Frissítve: 10:45

Már Angliában is védettek a hódok

Október elseje óta védett állatnak számítanak a hódok Angliában. Mindez négyszáz évvel azután történik, hogy szinte a teljes populációt levadászták.
10:31

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.