Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Elkezdődött a KMV Óbecsén

2019-04-12
20:03
2019-04-12
20:11
Forrás
Pannon RTV
Megkezdődött a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az óbecsei Városi Színház nagytermében. Ezúttal is közel félezernyi diák közül kerültek ki azok, a mai és holnapi döntőn a zsűrik elé állnak.

Elsőként lépett színpadra a szabadkai Pintér Fanny. A harmadikos gimnazista lány Darvas László: Férfit enni című szövegét mondta. A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium diákja elmondta: „Szeretem az irodalmat, szeretek kiállni a színpadra és elmondani egy szöveget, szeretem megmondani a magamét az embereknek, és olyan szöveget szeretek mondani, amelyben látom magamat.”

 

A beszédművészeti vetélkedő szünetében került sor a KMV képzőművészeti tárlatának a megnyitójára. Oláh Dóra grafikusművész tavaly zsűrizett, most pedig ő nyitotta meg a kiállítást. Idén több mint 180 alkotás érkezett. Elmondta: „Mindig rengeteg munka érkezik be és mindig vannak eszméletlen kiemelkedő munkák, nagyon minőségi a munkák legnagyobb százaléka és nagyon örülünk, hogy ilyen szinten dolgoznak a fiatalok.”

A Slam Poetry az idén először önálló kategória lett. Virág Kiss Anita szervező elmondta: „A Slam Poetry kikerült az irodalmi vetélkedőből, hiszen már eleve bajos volt a behelyezése, mivel se nem irodalmi, se nem beszédművészeti kategória, ezért ma este kerül rá sor.”

Szombaton irodalmi vetélkedővel folytatódik a rendezvény, vasárnap délelőtt pedig gálaműsor keretében kerül sor a díjak kiosztására és a legjobbak bemutatkozására.

KMV
Óbecse

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.