Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a KSZFV

2018.04.20
16:33
2018.04.20
20:09
Forrás
Pannon RTV
Zentán a Művelődési Házban ma reggel vette kezdetét a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedője. A kétnapos versenyen összesen 6 színházi és 5 filmművészeti alkotást mutatnak be.

A színházi produkciók közül először az Óz, a nagy varázsló című darabot mutatták be a Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszóinak előadásában. Kovács Dorina először vesz részt ezen a megmérettetésen. „KMV-n már sokszor jártam, de szerintem az más mint a KSZV. Itt otthonosabb szerintem a légkör, bár most kezdtük az egészet, mi voltunk az első előadás a filmek után. De én nagyon nagy várakozással állok hozzá. Nagyon várom, hogy milyen előadások lesznek.”

Pénteken három rövidfilmet mutattak be. Mindhárom film a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium filmműhelyének alkotása. Bár a korábbi években jóval több filmmel neveztek a versenyre, idén sokkal változatosabb a bemutatott alkotások felhozatala, mondta Fejős Csilla filmrendező, zsűritag. „Elsősorban azt tapasztaltam, hogy ezek a fiatalok olyanok, mint a virágok. A fényt szívják magukba és ezt közvetítik felénk. És legyen az lírai, drámai vagy elbeszélő film, hatalmas élményekkel gazdagodunk.”

Nem véletlen, hogy évről évre Zentán rendezik meg a szín-és filmművészeti vetélkedőt, hiszen a városban nagy hagyománya van az amatőr színjátszásnak. W. Boros Gabriella, főszervező, KSZFV: „Idén is kétnapos a rendezvény, legnagyobb örömünkre. Tavaly is sikerült kétnapossá tenni. Ezt tartom talán az egyik legfontosabb dolognak, hogy a résztvevők végig itt tudnak lenni, és megnézik egymás alkotásait.”

Eredményhirdetés várhatóan szombaton este lesz. A díjazott filmeket és előadásokat az érdeklődők legközelebb egy hét múlva Óbecsén tekinthetik majd meg a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén.

Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedője
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.