Ugrás a tartalomra

Elkezdődött Óbecsén a 8. Befemon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál

2020.10.22
13:33
2020.10.22
16:52
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényt, amelyen négy nap alatt hat előadást láthat a közönség, Svetlana Bojković belgrádi színész nyitotta meg a Városi Színházban.

A szarajevói Emir Hadžihafizbegović Sve je do nas szerzői darabjával kezdődött el szerda este Óbecsén a Befemon elnevezésű monodráma fesztivál. A rendezvényt Svetlana Bojković belgrádi színész nyitotta meg a róla szóló kiállítással, aki ezt megelőzően a pályájáról is beszélt a közönségnek. Fél évszázados karrierje során a művész egy alkalommal vitt színre monodrámát. „Úgy mondanám, hogy a színésznek egy olyan belső zenekari hangolásáról van szó, ami által egyetlen lényen, egy emberen keresztül kell megmutatni egy előadás gazdagságát. Ez a legnehezebb műfaj, valóban a legnehezebb. Én egyszer csináltam, és soha többé.”

A szombatig tartó fesztivál keretében hat előadást láthat a közönség. A jegyek iránt már elővételben is nagy volt az érdeklődés. Jelena Brankov Čerevicki, Óbecse: „Bármilyen színházi fesztivál fontos Óbecsének, és nagyszerű, hogy van egy Befemonunk. A Befemon, amit évek óta követek, egy tekintélyes fesztivállá nőtte ki magát, egyáltalán nem könnyű a válogató során bekerülni a programba.”

Az óbecseiek immár nyolcadik alkalommal élvezhetik a régió legjobb monodrámáit a Városi Színházban. Az idei fesztiválra 21 nevezés érkezett Szerbiából, Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából. Zdravko Petrović, igazgató, Városi Színház, Óbecse: „A fesztivál nyolc éve után elmondhatom, hogy a fesztivált valóban elismerik a térségben, ami a sok nevezésből is látszik. Szakmai körökben, a profi színészek között, akik eljönnek és akik hallottak róla, nagy az érdeklődés, és ők rendkívüli módon tisztelik ezt a fesztivált, ami nagyon fontos.”

A fesztivál egyetlen magyar előadása pénteken 17 órakor kezdődik. László Sándor színész Kai Hensel szövegét Klemm háborúja címmel mutatja be Mezei Kinga rendezésében.

Óbecse
befemon
Óbecsei Monodráma Fesztivál
színház
Svetlana Bojković

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.