Ugrás a tartalomra
Pixabay/Zenofotok/illusztráció

Elkezdődött a Salzburgi Fesztivál

2020.08.02
21:19
Forrás
Euronews.com
Hagyományos díszlövésekkel vette kezdetét a 100. Salzburgi Fesztivál szombaton.

A híres Dóm téren komolyzenei koncerteket tartanak világhírű énekesek közreműködésével. Eredetileg 240 ezer látogatóra számítottak a szervezők, de a koronavírus-járvány miatt csak 76 ezer jegyet sikerült eladniuk.

„Persze az elég szomorú, hogy eredetileg megdöntöttük az eladási csúcsunkat 30 millió euróval, és a válság miatt a bevétel 8 millió euróra esett vissza. A 22 millió hatalmas különbség, amit nem tudna kigazdálkodni a fesztivál éveken keresztül” - panaszkodott az augusztus 30-ig tartó rendezvénysorozat elnöke, Helga Rabl-Stadler.

A járvány miatt elmarad a díszmegnyitó, a vörös szőnyeges bevonulás és szünetek sem lesznek az előadások alatt. Jelenleg a legfőbb kérdés, hogy mennyire tartóztatják fel a látogatókat és az előadókat a naponta változó határzárak.

Mindenesetre Placido Domingónak ez lesz az első koncertje koronavírus fertőzése óta. A spanyol tenor egy életműdíjat is átvehet majd.

Salzburg
fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:55

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.