Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 27. találkozója

2023.04.14
07:00
2023.04.14
16:21
Forrás
Pannon RTV
A rendezvény házigazdája idén Topolya, melynek Mara Amatőr Színháza idén 21 éves.

Az elkövetkező napokban 12 előadást láthat a közönség, melyeket szakmai zsűri értékel. Az előadásokra a belépés ingyenes. A zsűrizés és a kerekasztal-beszélgetés is nyitott mindenki számára.

A Mara Amatőr Színház 21 évét bemutató tárlat megnyitójával kezdődött a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVII. Találkozója Topolyán.

Sörfőző Károly, a Mara Amatőr Színház vezetője: "2002-ben megalakult a Mara, amely azóta is megállás nélkül, tehát aktívan dolgozik, 21 év alatt 23 előadást vitt színre és szeretnénk ezt a tempót megtartani a jövőben is."

A színházteremben Sörfőző Károly, a társulat vezetője, Szatmári Adrián topolyai polgármester és Sárközi István, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Molnár Ferenc: Egy, kettő, három c. vígjátékát mutatta be a Mara.

Mendrei Zsolt, a Mara Amatőr Színház színésze: "Én a főszerepet játszom benne, Norriaon úr szerepét, aki egy banklánc tulajdonos lényegében és az előadás egy nagyon pörgős óráját fedi le, tele van rengeteg fordulattal és rengeteg trükkös megoldással."

A darabot Jankovics Andrea rendezte.

"Most pedig úgy gondoltam, hogy kicsit a fiataloknak is adok több lehetőséget, ugyanis négyen közülük a művészeti akadémiára készülnek, idén hárman felvételiznek. Olyan darabot kerestem tulajdonképpen, ami klasszikus, viszont jó humorú."

Április 22-ig 12 előadást láthat a közönség.

Guci Mónika, a VMMSZ munkatársa: "Szombattól folytatódik majd a versenyprogram, egészen csütörtökig fog majd tartani, tehát jövő hét csütörtökön zárul maga a versenyprogram, napi szinten lesznek előadások és a versenyprogram lezárultát követően pedig a pénteki napon egy gyerekprogramra is sor kerül, amikor a helyi Mosolycsaló Gyermekszínjátszó Csoport is bemutatja saját előadását."

Az esemény ünnepélyes díjkiosztóval és a Zentai Magyar Kamaraszínház vendégjátékával zárul.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója
Topolya
Mara Amatőr Színház

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.