Ugrás a tartalomra

Ellepték Újvidéket az utcazenészek

2012.09.08
15:53
2017.10.16
11:17
18 zenészcsapat vesz részt a 12. Utcazenei Fesztiválon
18 zenészcsapat vesz részt a 12. Utcazenei Fesztiválon. Újvidékre a 150 résztvevő Európa minden részéből és az Egyesült Államokból érkezik. A négynapos seregszemlén résztvevő együttesek a város tíz pontján lépnek fel. A 12. Utcazenei Fesztivál előadóinak élettere az utca. A fiatal művészek megszokott állomása Újvidék. Spanyolországból hat fiatalember érkezett. A környezetükben talált, eldobott tárgyakat használják hangszernek.



A rendezvény nyáron európai fesztiválstátuszt kapott - tudtuk meg Aleksandar Carićtól, a fesztivál főszervezőjétől. „Mindig arra törekedtünk hogy a fesztivál ne legyen egyszerű. Gondűző szórakozást szeretnénk biztosítani, ezért színvonalas, az országaik eredeti kultúráját művelő együtteseket hívtunk meg. A földkerekség minden részéről érkeztek előadók. Az idei fesztiválon is több mint 150 előadó vesz részt.” A központban álló szobor szive nincs kőböl. Amikor az előadó kalapjába borravalót dobtak, a szoborember lepacsizott a legfiatalabb adományozóval. A fesztivál humanitárius jellegű. A szereplők ingyenesen vállalják a fellépést. A nézők adakozásából összegyűlt pénzt a szegény újvidéki gyerekek megsegítésére fordítják. A rendezvény szeptember 9-éig tart.
fesztivál
utcazenészek

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.