Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elmarad az Etnofest

2020-05-09
22:50
2020-05-12
11:22
Forrás
Vajdasági RTV
Az Etnofest, az ország legrégebb óta működő világzenei rendezvénye nyitja meg minden évben a fesztiválidényt Szabadkán és Palicson. Az Etnofest június 18-án kezdődött volna. Idén elmarad.

A szervezők nem tudják, hogy ősszel sor kerülhet-e a rendezvényre, vagy majd csak jövőre rendezik meg a 17. világzenei fesztivált.
Izraeli, belga és francia zenészek léptek volna fel az idei Etnofesten június 18-a és 21-e között Szabadkán és Palicson. Dejan Vujinović azt mondja, még most sem kaptak hivatalos értesítést a fesztivállal kapcsolatban. A szervezők jobbnak látták a nyár elejei rendezvényt lemondani. Az Etnofest szervezői a későbbiekben döntenek arról, hogy ősszel tartják meg a világzenei fesztivált, vagy következő év júniusában.

Etnofest
elhalasztják

Most

22:59

Letartóztatásban marad Navalnij

További 30 napra előzetes letartóztatásban marad Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető. Sikkasztással vádolják a hatóságok, de Navalnij követői szerint ez koholt vád.
21:25

Kína szankciókkal sújtott 28 amerikait

A kínai vezetés szankciókkal sújtott 28 amerikai állampolgárt, köztük Mike Pompeo volt külügyminisztert olyan tevékenységek miatt, amik Peking szerint súlyos beavatkozást jelentettek Kína belügyeibe.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.