Ugrás a tartalomra

Élő archívumok – A közös kulturális örökség ereklyéi

2019.06.28
15:07
2019.06.28
19:20
Forrás
Pannon RTV
Az „Élő archívumok - A közös kulturális örökség ereklyéi” címen futó tábor számos lehetőséget kínál fel a diákoknak.

A középiskolás tanulók nemcsak Zenta és Szabadka levéltárába nyerhetnek betekintést, ugyanis a szervezők, minden napra készültek valamilyen programmal.

A hatnapos tábor programjai számos látnivalót mutatnak meg a diákoknak. Az első napot az ismerkedésnek szentelték, valamint Zenta megismerésének.

Lukács Adrienn, táborozó, Péterréve: „Itt igazából Zenta történetét is megismerhetem, mert eddig nem nagyon tudtam a városról, és fontosnak tartom, hogy minél többet megtudjunk erről a vidékről is.”

A tábor résztvevői Zentát, Szabadkát, Ópusztaszert, Kölpényt, valamint Petrőcöt is megtekinthetik.

Sutka Antal, táborozó, Kistelek, Magyarország: „Sok érdekességet nézünk meg itt Zentán, aztán Szabadkára, Ópusztaszerre, aquaparkba is megyünk. Annak örülök, hogy sok ismerőst is hoztam, meg sok új embert megismertem.”

A szervezők színes programot állítottak össze, így a táborozóknak lehetőségük lesz fürdőzésre, állatkerti sétára, valamint múzeumok megtekintésére is.

Fodor István, igazgató, Zentai Történelmi Levéltár: „A tegnap kezdődött táborunk, melynek résztvevői a koruknak megfelelő formában ismerkedhetnek meg a projektpartnerekkel, magával a projekttel, illetve úgy általában véve a kulturális örökségünk egy részével.”

A tavaly március óta zajló program célja, hogy a fiatalokat is bevonják a kulturális örökség ápolásába.

Élő archívumok
Történelmi Levéltár
Zenta

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.