Ugrás a tartalomra

Előretolt Helyőrség - a Magyar Szó irodalmi melléklete

2019.11.14
07:25
2019.11.14
18:33
Forrás
Pannon RTV
Szerda este Szabadkán mutatkozott be az Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális melléklet. A lapcsalád célja, hogy visszahódítsa a magyar olvasókat Kárpát-medence-szerte.

Szentmártoni János, a lap főszerkesztője szerint az irodalmi-kulturális melléklet abban különbözik más irodalmi kiadványoktól, hogy nagy példányszámú regionális napi vagy hetilapok mellékleteként jelenik meg. Emellett fontosnak tartják, hogy teret biztosítsanak a fiatal tehetségeknek a publikálási lehetőségekre. Az Előretolt Helyőrség Vajdaságban a Magyar Szó irodalmi mellékleteként jelenik meg minden hónap harmadik hetében.

Szentmártoni János, főszerkesztő, Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális melléklet: „Tavaly novemberben indult a vajdasági Előretolt Helyőrség, hiszen ez egy lapcsalád amely az anyaországban indult először. Második fordulóban az erdélyi indult be tavaly nyáron, és tavaly ősszel sikerült a vajdaságit is beindítanunk és terveink szerint jövőre indul a felvidéki és a Kárpát-aljai Előretolt Helyőrség. Ez a lapcsalád ugyanaz a neve, ugyanaz az arculata, de természetesen mindegyik lap külön szerkesztőséggel működik, helyi tartalmakkal, helyi költőkkel, írókkal, kulturális tudósításokkal.”

Előretolt Helyőrség
Magyar Szó
Szentmártoni János
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.