Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Elrajtolt a XX. Dombos Fest

2021.07.08
21:13
2021.07.09
17:02
Forrás
Pannon RTV
A jubiláris esemény ünnepi megnyitóján egy tortát is felszeltek, majd kezdődhetett a buli a löszfal tövében. Aki tegnap este lemaradt, az ne csüggedjen, hiszen még ma és holnap is kilátogathat a Hegyalja utcába Kishegyesre.

A fesztiválozók többségét még a rendkívüli meleg sem zavarta, hiszen a koronavírus-járvány okozta hosszú fesztiválszünet után végre ott lehetnek a rendezvényeken.

Tóth András: „Nagyon sok mindenért érdemes eljönni. Én például itt vagyok és mindig találkozok ismerősökkel meg új arcokkal is. Engem ezért vonz leginkább, mert sosem csalódok.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Horák Dávid: „Az egész atmoszféra nagyon jó, az emberek közvetlenek, nagyon vendégszeretőek. A tábortűz is tök jó este meg a fényfestés.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Horváth László a fesztivál alapítója szerint a kánikula nem kedvez a fesztiválozóknak, de ők ennek ellenére mindenkit gazdag programmal várnak a Hegyalja utcába.

„Nem akarunk kibújni a bőrünkből, tehát a Hegyalja utcának minden szegletét szeretnénk belakni. Ez azt jelenti, hogy a téren, a kisszínpadon, a nagyszínpadon, a löszfalon fényfestészetben, gasztroélményekkel várjuk a látogatókat, kishegyesieket és vidékieket.”

Csütörtökön a Kishegyesen fesztiválozókat többek között a Szabó Balázs trió, Básits Branka & Wertetics Slobodan, valamint a Parno Graszt szórakoztatta, de nem maradt el a hagyományosnak számító tábortűz és a fényfestés sem. A Dombos Fest pedig pénteken és szombaton is zajlik a Hegyalja utcában, ahol nemcsak koncertek, hanem egész napos programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Dombos Fest

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:55, Frissítve: 19:06

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.